naar Marker Nieuws indexpagina

'Stom, ze hadden wel een revolver bij zich kunnen hebben'

Zondagochtend was ze nog een beetje in paniek, maar na een dag vol steunbetuigingen en hulp van collega's en de politie gaat het weer goed met de 64-jarige parkeerwachtster van Marken.
 
Zondagochtend werd ze beroofd van haar kassa door twee Engels sprekende mannen. Wat volgde, was een wilde achtervolging door de politie, waarbij zelfs door een agent werd geschoten. Volgens de vrouw, die anoniem wil blijven, stonden er zondagochtend twee mannen voor haar bij het parkeerterrein op Marken. 

Ze betaalden nog netjes parkeergeld, maar toen de vrouw even was afgeleid en wegliep van haar kassahuisje sloegen ze toe. Met het buitgemaakte geld gingen ze vliegensvlug hun auto weer in en reden in volle vaart weer terug richting de dijk.
 
  Link naar de radio uitzending op RTV Noord-Holland  
De parkeerwachtster van Marken over de beroving
 
Dankzij snel handelen van de parkeerwachtster en de hulp van een gids was de politie snel ter plaatse. Agenten zetten de achtervolging in via de A10 totdat de vluchtauto bij de Aalsmeerweg in Amsterdam-Zuid tot stilstand kwam. Dit nadat een agent op de banden van de auto had geschoten. Eén verdachte kon in de boeien worden geslagen, de andere is nog voortvluchtig. De buit, een hele kleine overigens, is teruggevonden in de vluchtauto.
 
"Ik ben de auto nog samen met de gids achterna gerend. Een deel van het kenteken kon ik nog zien. Stom eigenlijk, want ze hadden wel een revolver bij zich kunnen hebben", aldus de parkeerwachtster. Zondagavond was ze weer aardig van de schrik bekomen en keek ze samen met RTV Noord-Holland nog eens terug op één van de roerigste dagen uit haar parkeerwachterscarriere op Marken. En dat terwijl ze over vier maanden met pensioen gaat.

Bron: RTV-NH, zondag 8 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina