naar Marker Nieuws indexpagina
Hoogste onderscheiding voor Marker bridge vrijwilliger
het 'stuur' voor Jaap Schipper
Op 3 april 2012 is het 'stuur' uitgereikt aan Jaap Schipper
 
Het Stuur is ingesteld om leden van de Nederlandse Bridge Bond, die zich als bestuurslid binnen hun vereniging of district buitengewoon hebben ingespannen, dan wel anderszins van grote betekenis voor hun vereniging of district zijn (geweest) te eren.
 
Jaap Schipper is sinds de start van het bridgen op Marken bij het bridgen betrokken.
Hij is medeoprichter van Bridge Club “De Breg” in 1993.
Jaap heeft sindsdien heel lang als secretaris in het bestuur zeer goed gefunctioneerd.
Hij heeft daarnaast veel positieve bijdragen geleverd om de club groot te maken en te houden. Jaap heeft ook nog vrijwillig les gegeven om meer kandidaten bij de club te betrekken.Na een lange periode in het bestuur is hij “even” vrij geweest om vervolgens weer in het bestuur terug te keren. In 2007 heeft hij het bestuur verlaten om iemand anders een kans te geven.
 
Naast bovengenoemde taken heeft hij ook mede het initiatief genomen om op Marken zelf  een bridge kroegentocht te organiseren. Dit inmiddels jaarlijks (17 x) terugkerend evenement is een groot succes geworden: jaarlijks doen er tot 140 paren mee (uit het hele land). Jaap is nog steeds de bezielende leider van dit gebeuren.  Verder houdt hij een oogje in het zeil m.b.t. het materiaal.
 
Uiteraard schuwt hij geen enkele deelname aan bridge evenementen buiten Marken:
is al een paar keer 1e geworden in een groot toernooi, de laatste keer op 4 februari bij het Toekan Toernooi in Hotel Volendam. Hij heeft met de behaalde meester punten meteen de status clubmeester behaald.
 
Bovenal is het een zeer positief en enthousiast persoon die het bridgen zeker iedereen probeert aan te raden: ook de jeugd. Niet bridgen is een gemist toekomstperspectief.  Daarnaast heeft hij ook nog jaren in het districtsbestuur actief deelgenomen.
 
Zo’n man verdient een onderscheiding!
 

Bron: Trijntje de Vries-Visser, dinsdag 10 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina