naar Marker Nieuws indexpagina
Mailactie tegen verslechtering dienstverlening EBS
Wij, Stichting Eilandraad Marken & redactie Marker Nieuws, willen alle inwoners van Marken en belanghebbenden vriendelijk verzoeken te protesteren bij de Stadsregio Amsterdam en de Gemeente Waterland.
 
Dus klik op    *  Stadsregio Amsterdam 
(deze email wordt vervolgens gestuurd naar de portefeuillehouder Wiebes van de Stadsregio Amsterdam en wethouder Kools van de gemeente Waterland)
 
tekst welke wordt ingevoegd in de email:
 
 
Geachte heer Wiebes van de Stadsregio Amsterdam en heer Kools van de gemeente Waterland,
 
Ik ben inwoner van Marken en heb kennis genomen van de zogenaamde 'optie 4' in de brief van 11 juli 2012 van de Stadsregio Amsterdam.  Ik ben tegen 'optie 4', omdat de bereikbaarheid van en de dienstverlening aan de Markers onevenredig wordt verminderd door het schrappen van lijnen in de spits. Het knelpunt dubbele busroute in Monnickendam' wordt nu blijkbaar opgelost ten koste van de Marker reizigers.
 
Ik heb echter begrepen dat de gemeenteraad van Waterland donderdag 12 juli 2012 aan Burgemeester en Wethouders heeft voorgesteld om buslijn 311 van Amsterdam naar Monnickendam in de spits gedeeltelijk te schrappen. Dit is een oplossing die meer recht doet aan de situatie. Ten eerste omdat in de spits 'optie 4' voor Marken een halvering betekent van het aantal lijnen, terwijl er op de route Amsterdam/Monnickendam vele lijnen rijden (311, 315, 314 en 310). Ten tweede omdat het 'probleem' van de dubbele busroute vooral opgelost moet worden met de direct betrokkenen.
 
Via 'Marken' kan overigens wel een bijdrage geleverd worden aan de oplossing van het 'probleem' door lijn 311 naar en van Marken niet meer het “Rondje Monnickendam” te laten rijden. Dit scheelt kilometers voor EBS, trekt meer reizigers door de kortere reistijd en scheelt de reiziger geld omdat de rit korter is.   
 
U moet samen uiterlijk 17 juli 2012 tot een definitieve overeenkomst komen en ik vraag u daarom met klem het bovenstaande in acht te nemen.
 
Een zeer bezorgde Marker.     
 
 
Onderstaand de email die door de Eilandraad op vrijdag 13 juli 2012, 15.42 uur, is verstuurd:
 
Beste Stadsregio Amsterdam,
 
Met belangstelling hebben wij, als Stichting Eilandraad Marken, weliswaar aan de zijlijn de berichtgeving omtrent de dubbele busroute in Monnickendam gevolgd.
 
Wellicht overbodig om te zeggen, maar wij als Eilandraad Marken komen op voor de belangen van de inwoners van Marken. Zoals u zelf in uw brief al aangaf, worden de reizigers van Marken straks de dupe van de problemen van Monnickendam en dat kan nooit de bedoeling zijn.
 
Wij hebben als Eilandraad wel aan de stadsraad Monnickendam meegegeven dat wij een voorstander zijn om niet meer met bus 311 het rondje door Monnickendam te willen maken maar gewoon rechtstreeks (met evt. Een stop bij Swaensborch en of de Grote Kerk) zodat we rechtstreeks en dus sneller in Amsterdam op ons werk zijn.
 
Het laten vervallen van de buslijnen tussen Monnickendam en Marken (tussen 15.00 uur en 18.00 uur), dat wordt voorgesteld in “ optie 4”, dupeert de inwoners van Marken. Dit laatste is puur een kosten aspect en heeft volgens ons niets te maken met de veiligheid en met de dubbele busroute van Monnickendam.
 
Graag zien wij een oplossing waarbij het niet over de rug van de inwoners van Marken gaat en zouden het fijn vinden als de gewenste voorstellen (zie hierboven) zouden worden ingewilligd.
 
Wij zijn overigens zeer tevreden over het vervoer en dat mag ook wel eens gezegd worden want klagen kunnen ze allemaal.
 
Nogmaals wij zijn echt wel bereid om hierover met iedereen in overleg te trede, maar vinden het niet netjes als er iets besloten wordt zonder dat wij daarbij aanwezig zijn.
 
Met vriendelijke groeten,  Henk Zeeman,
Voorzitter Eilandraad Marken (die 5 dagen per week gebruik maakt van het OV)
 
 
 

Bron: Eilandraad / PepProductions, zaterdag 14 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina