naar Marker Nieuws indexpagina
Onny & Saskia van Mysteries op Marken ridder
 
 Het echtpaar Saskia Janse en Onny Huisink is donderdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het echtpaar richtte in 1976 het Speeltheater Holland op en is sindsdien de drijvende kracht geweest achter het theatergezelschap.
Janse en Huisink kregen hun onderscheidingen uitgereikt op Marken door burgemeester Willem van Beek van Edam-Volendam, tijdens de première van de voorstelling Mysteries op Marken van het Speeltheater.

Janse en Huisink hebben zich sinds de oprichting ingezet als artistiek directeur, acteur en actrice, poppenspeler, regisseur en coördinator van het Speeltheater. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het poppenspel waardoor het een gerespecteerde en zelfstandige discipline werd binnen de kunsten en daarmee tot een echte cultuur werd verheven. ,,Hun inzet, motivatie en inspiratie is een voorbeeld voor vele theatergezelschappen’’, aldus burgemeester Van Beek.

Het Speeltheater maakt enkele theaterproducties per jaar. De lokale en regionale basisscholen worden altijd bij de producties betrokken zodat jonge kinderen toegang krijgen tot het jeugdtheater en poppenspel.

Met de voorstelling Mysteries op Marken neemt het echtpaar afscheid van het Speeltheater. Janse en Huisink gaan zich nu op het buitenland richten.
 
Muzikale ondersteuning werd gegeven door de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' uit Marken.
 
Link naar Mysteries op Marken
 

André Kuipers deed de opening van 'Mysteries op Marken'

  'Marker Volkslied'
Onny Huisink Saskia Huisink-Janse

Bron: PepProductions, donderdag 19 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina