naar Marker Nieuws indexpagina
Dubbele busroute door Monnickendam vrijwel zeker teruggedraaid
College doet aangepast voorstel busroutes aan Stadsregio
 
Na lang aandringen van de gemeente Waterland en haar inwoners heeft de Stadsregio Amsterdam onlangs aangegeven dat zij bereid is de dubbele busroute door Monnickendam eind dit jaar te beëindigen. Om de hogere kosten te compenseren rijden straks wel minder bussen. Het college heeft er bij de Stadsregio op aangedrongen om de dienstregeling te wijzigen op een manier die zo min mogelijk Waterlanders treft. Met name bewoners van Marken maken zich zorgen.

Het College van B & W heeft afgelopen week schriftelijk voorstellen gedaan om de busroute Monnicken­dam aan te passen op een manier die met name reizigers naar Marken ontziet. Het voorstel gaat er vanuit dat de laatste rit van 20.30 uur lijn 103 vanuit Purmerend gehandhaafd blijft. Dat is voor bezoekers van het Waterland Ziekenhuis belangrijk. Verder dringt de gemeente erop aan om de ritten van lijn 311 vanuit Amsterdam naar Marken zoveel mogelijke te handhaven. Het alternatief bestaat uit een aanpassing van lijn 311 in combinatie met lijn 315 (naar Monnickendam).

Wethouder Kools weet dat de mogelijkheden om nog extra aanpassingen te krijgen klein is. "Via ambtelijke contacten heb ik begrepen dat men verdere aanpassingen niet kansrijk acht. Maar ik heb de hoop dat ons voorstel serieus wordt onderzocht. Ik verwacht eind augustus een definitieve en formele reactie van de Stadsregio Amsterdam.”
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 20 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina