naar Marker Nieuws indexpagina
George van Altena in Paralympisch team
 
Bondscoach Marcel Geestman heeft de selectie van het Paralympisch team bekend gemaakt. Het Cerebrale Parese (CP)-team neemt van woensdag 29 augustus tot en met zondag 9 september deel aan de Paralympische Spelen in Londen en is ingedeeld in poule A. Tegenstanders zijn Argentinië, Iran en Rusland.
De selectie van bondscoach Marcel Geestman voor de Paralympische Spelen ziet er als volgt uit:

Bart Adelaars (VV Braakhuizen),
George van Altena (SV Marken), Lars Conijn (WSW 1930), Daan Dikken (RKVV Meerburg), Peter Kooij (vv Maarssen), Stephan Lokhoff (sv Heumen), Joey Mense (SV Lochem), Dennis Straatman (VVA Spartaan), John Swinkels (SV Ondo), Iljas Visker (TSV ’04), Jeroen Voogd (VV Desk), Abel Walraven (Eendracht '30).

Bondscoach Marcel Geestman: ,,Er moesten enkele jongens afvallen, die het ook hadden verdiend naar Londen te gaan. Maar ik mag maar twaalf spelers selecteren. We hebben een goede ploeg en zijn er klaar voor. Wat mij betreft mogen de Paralympische Spelen beginnen.”

Het volledige wedstrijdprogramma van poule A is als volgt tijden zijn lokaal, in Londen is het een uur vroeger):
 
Zaterdag 1 september 2012

09.00 uur : Rusland - Argentinië
11.15 uur : Nederland - Iran

Maandag 3 september 2012

14.00 uur : Argentinië - Iran
16.15 uur : Nederland - Rusland

Woensdag 5 september 2012

09.00 uur : Iran - Rusland
11.15 uur : Argentinië - Nederland

Vrijdag 7 september 2012

Kruisfinales

Zondag 9 september 2012

Finalewedstrijden

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad.

Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden, behoren eveneens tot de doelgroep. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m).

Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen bij een reguliere voetbalclub.
  .
  www.cpvoetbal.nl/ 

Bron: KNVB, dinsdag 31 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina