naar Marker Nieuws indexpagina
Karavaan Publieksprijs voor Mysteries op Marken
 
Mysteries op Marken heeft afgelopen zondag z'n laatste voorstellingen gebracht. 's-Avonds in tent werden vervolgens diverse personen en instellingen bedankt door Onny Huisink.
Zelf werd hij getrakteerd met de 'Karavaan Publieksprijs 2012'.
 
Met 'Mysteries op Marken' heeft hij Karavaan Publieksprijs gekregen. De serie voorstellingen op Marken werden geproduceerd door Saskia Janse en Onny Huisink van Speeltheater Holland en kreeg gemiddeld van publiek een 9,2.
 
 
Onny en Saskia werden zondag avond ook toegezongen door alle medewerkers van de productie op Marken. 
Er werden ook 'speciale' ballonnen opgelaten Er werden ook 'speciale' ballonnen opgelaten
Trijntje de Vries-Visser nam even het woord namens 'Ons Merekers' Trijntje wordt door Onny Huisink bedankt
De taart wordt aangesneden door Saskia Janse Alle onderdelen van Mysteries op Marken waren op de taart te zien
De Marker delegatie

Bron: PepProductions, dinsdag 7 augustus 2012

************************

Karavaan Publieksprijs 2012 uitgereikt aan Speeltheater Holland

Op zondag 5 augustus werd door artistiek leider Titia Bouwmeester de  Karavaan Publieksprijs 2012 naar Marken gebracht waar zij de prijs overhandigde aan de artistieke leiding van Speeltheater Holland, Onny Huisink en Saskia Janse. 
Mysteries op Marken, de Jubileum Special van festival Karavaan en afscheidsvoorstelling van het Edamse gezelschap, scoorde het hoogst bij het Karavaanpubliek: een gemiddelde van 9.2.
Saskia Janse van Speeltheater Holland liet naar aanleiding van het winnen van de Publieksprijs weten: “We zijn ongelooflijk blij en vereerd dat het publiek Mysteries op Marken zo hoog heeft gewaardeerd dat we de Karavaan Publieksprijs hebben gewonnen. Een beter afscheid hadden wij ons niet kunnen wensen. Het bewijst eens te meer dat het publiek niet alleen maar houdt van gemakkelijk verteerbaar amusement, maar met ons kan genieten van schoonheid, drama, mooi, prikkelend en ontregelend theater, zelfs bij regenachtig weer en de harde wind, die zij op sommige dagen samen met de acteurs hebben getrotseerd.” 

Mysteries op Marken was de afscheidsproductie van Speeltheater Holland en ging tijdens Karavaan in premičre. De voorstelling bestond uit een theatrale wandeling van drie uur langs vijf korte voorstellingen die geďnspireerd waren op het eiland Marken. Vertellingen over hoop en wanhoop, liefde, de kracht van de natuur, leven en overleven, vroeger en nu in een oer-Hollands decor. Na afloop serveerde het gezelschap een driegangenmenu met een muzikale omlijsting van oude Speeltheater Holland-liedjes.

Dit is het tweede jaar dat het publiek kan stemmen op de voorstellingen tijdens Karavaan. De kwaliteit van de voorstellingen werd gemiddeld gewaardeerd met een 8.2. Bezoekers zijn enthousiast over de Karavaan Publieksprijs en stemden in grote getale.
Karavaan is onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Karavaan 2012 gebruikt de verandering van de kust, de verhalen over de kust en het karakter van kustplaatsen als inspiratiebron. De komende jaren verandert de Noord-Hollandse kust ingrijpend door kustversterkingen. Zee, strand, duinen en het eigen karakter van de kustplaatsen maken de kust tot een belangrijke trekpleister, met voor ieder wat wils. Verhalen van bewoners en bezoekers versterken de identiteit van kustgemeenten en kunnen richting geven aan de ruimtelijke inrichting. De kust is van groot belang is voor de Noord-Hollandse economie. Daarom ondersteunt de provincie Noord-Holland de kustgemeenten bij het versterken van hun aantrekkingskracht, kwaliteit en eigen karakter. Karavaan 2012 sluit hierbij aan.
 naar Marker Nieuws indexpagina