naar Marker Nieuws indexpagina

Wethouder geeft startsein aanleg kunstgras

   
 

Op dinsdag 14 augustus 2012 om 15.00 uur geeft wethouder Bert Schalkwijk op het voetbalveld van S.D.O.B. aan het Leeteinde in Broek in Waterland het officiŽle startsein voor de aanleg van het kunstgras in de gemeente Waterland door op een kraan grond van het bestaande veld uit te graven. 

Voorbereiding gestart
Ceelen Sport Constructies (CSC) is al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden bij-voorbeeld de velden uitgegraven, hekken weggehaald, rijplaten neergelegd en de fundaties voor de lichtmasten aangebracht. Een gedeelte van de uitgegraven grond wordt opgeslagen in depots, zodat het later gebruikt kan worden voor de afwerking van de kunstgrasvelden en groot onderhoud van de overige velden. In de week van 13 augustus 2012 staat de afvoer van het overtollige zand in Monnickendam, Broek in Waterland en Marken gepland en een week later gebeurt dit in Ilpendam.

Aanleg kunstgrasvelden
Na de bouwvakvakantie wordt het zand voor de nieuwe velden aangevoerd. Omdat de zandwinning in de zomervakantie stil ligt, is aanvoer van zand pas mogelijk na 20 augustus 2012. De bewoners direct langs de af- en aanvoerroute worden geÔnformeerd over de werkzaamheden. Vanaf september wordt het kunstgras aangelegd op de vier velden en op 12 oktober 2012 worden de velden opgeleverd. 

 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 9 augustus 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina