naar Marker Nieuws indexpagina
Aanleg kunstgras ook op Marken begonnen
 

Gisteren, dinsdag 14 augustus 2012 heeft wethouder Bert Schalkwijk op het voetbalveld van S.D.O.B. in Broek in Waterland het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het kunstgras in de gemeente Waterland door op een kraan grond van het bestaande veld uit te graven. 

Voorbereiding gestart
Ceelen Sport Constructies (CSC) is al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden bijvoorbeeld de velden uitgegraven, hekken weggehaald, rijplaten neergelegd en de fundaties voor de lichtmasten aangebracht. Een gedeelte van de uitgegraven grond wordt opgeslagen in depots, zodat het later gebruikt kan worden voor de afwerking van de kunstgrasvelden en groot onderhoud van de overige velden. In de week van 13 augustus 2012 (week 33) staat de afvoer van het overtollige zand in Monnickendam, Broek in Waterland en Marken gepland en een week later gebeurt dit in Ilpendam.

Aanleg kunstgrasvelden
Na de bouwvakvakantie wordt het zand voor de nieuwe velden aangevoerd. Vanaf september wordt het kunstgras aangelegd op de vier velden en op 12 oktober 2012 worden de velden opgeleverd. 

De werkzaamheden worden op Marken uitgevoerd door Tromp B.V. uit Zuiderwoude.

 
  Op deze plek wordt één van de acht lichtplaatsen geplaatst
Rechts Cees Tromp en links een medewerker van Tromp B.V.  
  Een gedeelte van de uitgegraven grond op Marken wordt opgeslagen op bovenstaande stukje grond
Het hekwerk van het A-veld is verwijderd. Daar komt een nieuw hek om het kunstgrasveld. Het 'oude' hekwerk wordt nu gebruikt voor het B-veld. Een aantal vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken om dit hekwerk te plaatsen. Tot vandaag was het hekwerk achter bovenstaande doel reeds geplaatst.

Bron: PepProductions, woensdag 15 augustus 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina