1-2 : Lavinia Poku
Uitzending van 'Sport op zaterdag' zaterdag 25 augustus 2012, TV-Oost, samenvatting PEC Zwolle - TelstarVrouwen
begint bij 4.38

Door Stefan Keijzers

PEC Zwolle ontving Telstar in het IJsselDelta Stadion op de 1e speeldag. Bij 22 graden Celsius werd er afgetrapt in Zwolle. Het veld werd nog even voor de wedstrijd gesproeid en dus prima omstandigheden voor een heerlijk potje voetbal voor toch zo'n goeie 350 toeschouwers waarvan er een aantal geleidelijk tijdens de wedstrijd binnenstroomde.   Na wat aftasten van beide teams kwam er in de 9e minuut een mogelijkheid voor Telstar. Priscilla de Vos ziet haar voorzet echter in de handen van keepster Nadja Olthuis belanden.

In de 13e minuut de eerste mogelijkheid voor Zwolle. Sylvia Smit stuurt Marianne van Brummelen weg maar keepster Melissa van der Wiel is er op tijd bij voordat van Brummelen de score kan openen. Echter nog geen 2 minuten later valt dan wel de 0-1. Op een pass van Dominique Vugts schiet Lavina Poku de bal snoeihard binnen. Onhoudbaar voor Olthuis die de bal nog wel aanraakt.

Het spel blijft heen en weer golfen en in de 20e minuut gaat een schot van Lydia Borg net naast het doel van Telstar en 3 minuten later krijgt Zwolle wel de kans op de 1-1, want scheidsrechter De Lange constateerde duw en trekwerk in de 16 bij een hoekschop en geeft een penalty. Sylvia Smit legt aan en de gelijkmaker is een feit.

Het spel word aan beide kanten wat slordiger totdat 10 minuten voor rust De Vos buitenspel ontwijkt, de bal voor geeft waar 2 Telstar speelsters vrij staan voor het doel, maar Poku ziet de bal nog net achtergegleden worden door een Zwolle verdedigster.

Vervolgens was het weer de beurt aan Zwolle. Jirre den Biesen komt mooi door op rechts, levert een prima voorzet af, maar Van Brummelen schiet over. In de laatste minuut voor rust nog 2 mogelijkheden voor Zwolle, maar Van Brummelen en Kogelman stuiten op keepster Van der Wiel. Ruststand wel verdiend 1-1.   In de 2e helft is het toch Zwolle dat iets overwicht krijgt. Een schot vlak na rust van zo'n 20 meter opnieuw van Van Brummelen, wordt opgeraapt door Van der Wiel. Telstar krijgt een aantal minuten later weer een grote kans. Op een voorzet van Vugts, schiet Poku de bal over.

Het gaat over en weer, hoewel de thuisploeg wel het meeste balbezit heeft. In de 55e minuut is het weer Van Brummelen die en schot voorlangs ziet gaan. Nog geen minuut later Jolijn Heuvels met een schot dat net over gaat voor PEC. Heuvels speelde overigens een prima wedstrijd, ondanks een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding.

In de 62e minuut komt Telstar even weer uit z'n schulp. Een voorzet van Sharon Kok lijkt via de paal binnen te vliegen, maar het bleek toch nog weer opnieuw Poku te zijn die de bal als laatste aanraakt, 1-2 voor Telstar. Op een moment waarin Zwolle een overwicht had gekregen, slaat Telstar toe.

Na de 1-2 word het spel aan beide kanten wat slordiger. Vooral Telstar begint af en toe nonchalant  met uitverdedigen. Maar keepster Van der Wiel keepte een zeer alerte wedstrijd en houdt toch ook haar team op de been. In de lange extra tijd vallen er nog 3 gele kaarten. De Vos gaat na afgefloten te zijn voor buitenspel door en wordt bestraft, Van der Heijde en Aga raken in een opstootje verwikkeld en krijgen beiden ook geel. Daarin kwam met name Telstarspeelster Van der Heijde goed weg.   Al met al had een gelijkspel kunnen volstaan in dit duel, maar Telstar trok toch aan het langste eind mede ook wel door de werklust van de meiden.

Scheidsrechter: de heer M. de Lange
Assistent Scheidrechters : de heren H. Feijen en B. Oort

Bron: VrouwenVoetbalNederland, zaterdag 25 augustus 2012