naar Marker Nieuws indexpagina

Meer geld beschikbaar voor cultuureducatie

 
Naar verwachting kunnen er volgend jaar meer muzieklessen op de basisscholen in Waterland worden gegeven. Het provinciaal programma “Cultuureducatie met kwaliteit” stelt subsidie beschikbaar voor culturele vorming op scholen. Op grond van de regeling kan de muziekschool Waterland in aanmerking komen voor deze subsidie. Als de gelden beschikbaar komen, krijgen meer kinderen in Waterland de kans om kennis te maken met muziekles.
 
Afspraak tussen rijk en provincie
Voor de periode 2013-2016 heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap met alle provincies een afspraak gemaakt over cultuureducatie in het primair onderwijs. Jaarlijks wordt hiervoor 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. Omgerekend naar gemeenten betekent dat € 0,55 per inwoner. Voor Waterland gaat het dan jaarlijks om een bedrag van maximaal € 9.356,--. Voorwaarde is wel dat de gemeente dit bedrag gedurende 4 jaar ook zelf beschikbaar blijft stellen.
 
Gemeentelijke inspanning
De muziekschool Waterland ontvangt al jaarlijks van gemeente Waterland een subsidie die onder andere bestemd is voor cultuureducatie. Ondanks de bezuinigingen kan de muziekschool toch deelnemen aan dit programma. Verder wordt samen met de muziekschool een plan opgesteld om de projecten cultuureduca-tie te ontwikkelen en te realiseren. Wethouder Schalkwijk is erg blij dat op deze manier muzieklessen voor kinderen toegankelijk kunnen blijven.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 3 september 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina