naar Marker Nieuws indexpagina

Boeiend duel zonder doelpunten

Telstar Vrouwen - FC Utrecht 0-0
 
SC Telstar ontvangt voor de 3e competitiewedstrijd het nog puntloze FC Utrecht. De weersomstandigheden zijn prima en ondanks de concurrentie van de interland Nederland-Turkije zijn er zo’n 300 toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen.
Utrecht begint aanvallend en ziet al in de 2e minuut een kopbal van Joniek Bonnes over het doel van Telstar gaan. Na zo’n 6 minuten lijkt Utrecht op voorsprong te komen door een goal van Kirsten Koopmans, echter zij wordt door de assistent-scheidsrechter teruggevlagd vanwege buitenspel, een twijfelachtige beslissing……. Het spel blijft op en neer golven.
Telstar is gevaarlijk door acties van Lavinia Poku en ook de snelheid en de rushes van Claudia van den Heiligenberg zijn een bedreiging voor de achterhoede van Utrecht. Vijf minuten voor rust wordt Nadia van Beerschoten door Melissa van der Wiel onreglementair gestuit, penalty voor Utrecht en geel voor de keepster van Telstar. Anne Maguire schiet de penalty goed in, maar Melissa van der Wiel kiest de goede hoek en behoedt Telstar voor achterstand. Vlak voor rust mist Kristina Sundov het doel van Utrecht op een haar.
 
Na de rust komt Telstar goed uit de startblokken en zorgt voor angstige momenten voor het doel van Denise van Luijn. Daarna is ook Utrecht weer gevaarlijk door twee uitvallen van de snelle Kirsten Koopmans die echter alleen afgaande op het doel van Telstar twee maal goed wordt gestuit door de keepster. Sabine Verheul voorkomt nog halverwege de tweede helft dat Telstar op voorsprong komt door de bal van de doellijn te halen.
 
Ondanks het feit dat de wedstrijd eindigt in een doelpuntloos gelijkspel hebben de ploegen het publiek een spannende en aantrekkelijke wedstrijd laten zien.
 

Bron: VrouwenVoetbalNederland, zondag 9 september 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina