naar Marker Nieuws indexpagina
Uniek project door jongeren voor ouderen
Jongerenparticipatie krijgt vorm in project ‘Jong voor Oud'
 
 
In het kader van jongerenparticipatie start in oktober een bijzonder project door jongeren voor ouderen met de naam ‘Jong Voor Oud’. Doel van het participatieproject is om jongeren mee te laten doen aan de eigen leefomgeving en dit vorm te laten geven in activiteiten voor en met ouderen. Onder begeleiding van de jongerenwerker van de gemeente, Jerome den Enting, is een groep van 5 enthousiaste Gouwzee­leerlingen aan de slag gegaan met een uniek en simpel idee: een leuke middag voor groepen ouderen organiseren in het verzorgingshuis. Als start van het project presenteren Mirre, Esmee, Claudia, Kiara en Willemijn woensdag 26 september om 14.00 uur hun plannen aan de bewoners van Swaensborch. Wethouder Bert Schalkwijk zal hierbij aanwezig zijn.

Elke twee weken een traktatie
Vanaf oktober worden op woensdagmiddag om de week twee groepen ouderen getrakteerd op activiteiten die door de leerlingen zijn georganiseerd. Bewoners kunnen op intekenlijsten aangeven of en waaraan ze mee willen doen. Het doel van de meiden: eenzaamheid van de ouderen verminderen en de geestelijke conditie verbeteren.

Jongerenparticipatie: meedoen en samenwerken
De jongerenwerker van de gemeente Waterland is vóór de zomervakantie gestart met de jongerenparticipatiecampagne en heeft daarbij op alle basisscholen in Monnickendam, Marken, Broek in Waterland en Ilpendam aan de leerlingen van groep 7 en 8 een presentatie gegeven over zelf meedoen in je eigen buurt. Jongeren zijn gevraagd naar wensen, ideeën en verwachtingen. In een reeks van vervolgontmoetingen zijn Waterlandse jongeren samen met de jongerenwerker op zoek gegaan naar mogelijkheden om de ideeën om te zetten in plannen. In overleg en samenwerking met het personeel van Swaensborch is hieruit het project ‘Jong Voor Oud’ tot stand gekomen.
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 21 september 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina