naar Marker Nieuws indexpagina

Feestelijke opening JOP door wethouder Schalkwijk

Selina, Kelsey, Rebecca en Sarah luisteren naar wethouder Schalkwijk

 

Wat begon als een droom voor Selina, Rebecca, Sarah en Kelsey in 2010 is afgelopen vrijdag waarheid geworden. Deze dag werd de Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) op Marken feestelijk geopend door wethouder Bert Schalkwijk. Een plek voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar.

 

De gemeente Waterland organiseerde in 2010 een Kindergemeenteraad. Alle scholen in de gemeente Waterland konden meedoen. Hoofdprijs was een cheque van € 10.000,-, te besteden aan een zelf gemaakt ontwerp. De vier dames uit groep acht van de Christelijke basisschool ‘De Rietlanden’ op Marken wonnen deze wedstrijd. Op vrijdag 23 april 2010 werd de cheque door burgemeester Jongmans overhandigd in het gemeentehuis.

 

Maar toen kwam de vraag, waar moet deze JOP komen. Er werd veel over gepraat en geschreven, maar een echte locatie kwam er niet.

 

Op vrijdag 11 mei 2012 kwam er ‘echte’ verkiezing over dit onderwerp. Er waren drie locatie waarop gestemd kon worden, nabij dorpshuis Het Trefpunt, tussen de tennisvereniging en het volleybalveld en nabij de parkeerplaats van Sport Vereniging Marken. Elke inwoner op Marken vanaf tien jaar kon hun stem uitbrengen in het stemlokaal, wat was gevestigd in jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’. Er waren 1.622 kiesgerechtigden waarvan 441 personen hun stem hebben uitgebracht. Met 326 stemmen (73,92%), kreeg de locatie nabij dorpshuis Het Trefpunt de meeste voorstanders. De stemming werd officieel door notaris Hofstee bekrachtigd.

 

Wethouder Schalkwijk hield bij de opening een korte toespraak, waarbij ook aanwezig was burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon. Na de toespraak kwam er een zumba demonstratie van de winnende dames met vriendinnen.

 

Vanaf nu kan de doelgroep gebruik maken van een vogelnestschommel, een blikmikker, een tafeltennistafel en een schaakset zitje. Voor het parkeren van de fiets is een fietsnietje aanwezig.

 

vogelnestschommel tafeltennistafel
schaakset zitje blikmikker

Voor het parkeren van de fiets is een fietsnietje aanwezig

De dames wachten geduldig af wat er komen gaat
  Deze cheque hebben de vier dames mogen ontvangen op 23 april 2010
  Bert Schalwijk (links) en Jerome den Enting, jeugdwerker van de gemeente Waterland
'zumba' demonstratie
Wethouder Schalkwijk en burgemeester Wagenaar-Kroon Deze kids weten de weg naar de vogelnestschommel te vinden

Bron: PepProductions, zaterdag 29 september 2012

 
4717 Marken kiest voor JOP nabij Het Trefpunt Bron : PepProductions, vrijdag 11 mei 2012
2576 Rietlandenschool wint Kindergemeenteraad 2010 Bron : PepProductions, zaterdag 24 april 2010
 
 naar Marker Nieuws indexpagina