naar Marker Nieuws indexpagina

Koffieconcert Marker Mannenkoor

 
 In de dorpskerk van Zuiderwoude brengt het Marker Mannenkoor zondag 7 oktober onder leiding van Jan van Altena muzikaal plezier. Het optreden begint om 11.30 uur. 

Als er één ding Marken kenmerkt is het de alomtegenwoordigheid van het water. Alleen een dunne dijk houdt verbinding met Waterland. In die eeuwenlange omgang met de zee als vriend en vijand is het Marker karakter gevormd. Het gevoel van afhankelijkheid en ook kleinheid ten opzichte van de natuur heeft zich vastgezet in de ziel van het voormalige eiland.
 
Mensenziel 
De vertegenwoordigers van deze bijzondere aard zijn de Markermannen. Enkele tientallen uit de kluiten gewassen mannen met fraaie sonore stemmen doen de diepste lagen van de mensenziel mee trillen. In vrolijke opgewekte songs uit heel verschillende windstreken laten zij horen van vele markten thuis te zijn. ‘Songs of the sea and the soul’ heet het programma dat het koor onder leiding van Jan van Altena ten gehore brengt in de dorpskerk van Zuiderwoude. Eerst werkt het koor mee aan de dienst tussen 10.00 en 11.00 uur onder leiding van Rieks Hoogenkamp. Vervolgens is er koffie en om 11.30 uur begint het koffieconcert. Toegang vrij, collecte voor de kosten.
 

Bron: Purmerend op zondag, zaterdag 29 september 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina