naar Marker Nieuws indexpagina

Tweede plaats Sijmen Vlasbloem in Kraainem Belgie

Zondag 30 september 2012 werd in Kraainem, nabij Brussel, de ereprijs Luk van Biesem verreden.
Een wedstrijd voor junioren over 95 km.

Aan de start 116 coureurs met onder andere drie man uit de WK selectie van België. Het werd een snelle koers waarin bijna geen meter vlak was. Tot twee ronden voor het einde waren alle ontsnappingen zonder succes.  In de voorlaatste ronde gingen twee renners het proberen, waaronder Sijmen Vlasbloem. Ze kregen gezelschap van negen andere renners. Een sterke kopgroep van elf coureurs. Ze kregen ongeveer 15 seconden. Er achter werd flink gekoerst, snelheden van rond de 50km/uur werden behaald. Enkele jongens haakten af en een paar nieuwe vonden de aansluiting. Het werd een sprint van tien renners.
Ongeveer 200 meter voor de streep kwam Sijmen als 1e richting de finish. Onze meegereisde vaste supporter Nico de Slager had het niet meer. Jammer genoeg kwam er 5 meter voor de streep toch nog een coureur overheen. Sijmen werd tweede.

Al met al een heel goed resultaat in een sterk bezette wedstrijd.

Bron: Kees Vlasbloem, donderdag 4 oktober 2012