naar Marker Nieuws indexpagina

Dierendagen op peuterspeelzaal ‘de Kladdegatjes’ groot succes!

 

De Week van de Opvoeding’, dat was het thema van vorige week. Peuterspeelzaal ‘de Kladdegatjes’ op Marken greep deze gelegenheid aan om het thema ‘kind & dier: samen opvoeden’ te starten. Het was tenslotte vorige week donderdag ook dierendag, dus dat was een prima combinatie!
 
De peuterspeelzaal was speciaal voor dit thema omgetoverd tot dierentuin. Overal stonden pluche dieren in zelfgemaakte hokken, kooien, weilandjes of vijvertjes en de speelzaal hing vol dierenposters.
 
Maandagochtend stond het konijn centraal. De juf vertelde de peuters alles over de verzorging van het konijn en er kwam ook een echt konijn ‘visite’ zodat de peuters het konijn konden aanraken en aaien. Daarna volgden er verhaaltjes, knutselstukjes en liedjes over dieren. Op dinsdag en woensdag was het de beurt aan de hond en kwamen er honden ‘op visite’. De peuters vonden het dierenthema geweldig en hebben er, ondanks hun jonge leeftijd, vast ook veel van geleerd! Voor vrijdag stond als afsluiting van deze week een uitstapje naar de kinderboerderij gepland. Helaas viel dit plan letterlijk en figuurlijk in het water, vanwege het slechte weer….maar nu staat dit leuke uitstapje gepland voor aanstaande vrijdag, met mooi weer!!

Bron: Peuterspeelzaal 'de Kladdegatjes', maandag 8 oktober 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina