naar Marker Nieuws indexpagina
 

Marker Brass Ensemble viert 35 jarig jubileum met uniek concert!

MARKEN- Het Marker Brass Ensemble viert hun 35 jarig jubileum door het geven van een uniek concert i.s.m. Charlie's Gospel Train (de andere naam van de Markerband de Kokosmakronen!) Gaven ze eerdere lustrum concerten een traditioneel concert, met klassieke en lichte muziek, nu kan het publiek genieten van nummers als Summertime, Strike up the band en Buena Sera. Charlie's Gospel Train komt met een eigen programma dat zal "swingen als een trein".

 Het Marker Brass Ensemble werd opgericht in oktober 1977. Aanvankelijk begonnen als koperkwintet, daarna uitgegroeid tot een groot brass-ensemble en de laatste 10 jaar een zeer hechte club van 12 musici, die de tienstemmige arrangementen en originelen van hun voorbeelden, London Brass en German Brass, zo perfect mogelijk proberen te vertolken. Klaas Elbert Pereboom, die als trombonist sinds de oprichting lid is, kreeg in 1997 de muzikale leiding over het MBE en speelt, als de muziek het toelaat, graag mee. Het Marker Brass Ensemble wil het publiek laten zien en horen dat muziek, gespeeld door een Koperensemble, met 4 trompetten, 1 hoorn, 4 trombones, 1 bastuba en 1 slagwerker, in combinatie met een Gospelband, bestaande uit gitaar, basgitaar, piano, drums, saxofoon en zang, iets unieks en geweldig is. Daarom is iedereen die ook maar een beetje nieuwsgierig is geworden van harte welkom dit unieke jubileumconcert te komen beluisteren.

 Het is GEEN concert waarbij u moet zitten en luisteren, u kunt gewoon binnenlopen en onder het genot van een drankje dit ( gratis ) spektakel meemaken op zondag 18 november om 15.00 uur in dorpshuis het Trefpunt te Marken.

 

Bron: Dorpshuis het Trefpunt, dinsdag 6 november 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina