naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel op Marken
 

In het weekend van 17, 18 en 19  november staat stichting Ronoylion  weer met de  Wereldwinkel in de  hal van de Patmoskerk.

Er zijn  3 openingstijden:

- zaterdagmiddag  14.00  tot  17.00  uur

- zondag  na  de  kerkdienst

- maandagavond  van  19.00  tot  20.00 u.                 

Naast allerlei  kleine kadootjes  is er een kersttafel  met diverse kerstartikelen aanwezig waaronder kinderboeken met het kerstverhaal,  kerststalletjes en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst.

We houden geen kerstkaartenactie langs de deur meer,  maar op de stand zijn wel volop de mooie handgemaakte kerstkaarten aanwezig in  allerlei soorten.

Met het oog op Sinterklaas hebben we  weer  een collectie speelgoed ,  waaronder allerlei kinderboekjes, reken- en telspelletjes,  houten speelgoed,  schrijfmateriaal,  Barbie- en poppenhuis meubeltjes,  kindersieraden,  kinderboekjes enz. enz..

En uiteraard maken Max-Havelaar-produkten  zoals thee,  koffie,  honing,  snoepwaren  e.d ook weer deel uit van de stand.   Ook cadeaupakketjes met deze food zijn verkrijgbaar of kunt u samenstellen met produkten die u zelf uitkiest.

Alle producten uit de Wereldwinkel  komen van kleine producenten uit de Derde Wereld die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt,   in groepsverband in werkplaatsen of in kleine fabriekjes.   Door de afzet via de Wereldwinkel  kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen.  Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door en binnen de groep een kleinschalige vorm van sociaal stelsel opgezet.

De winkelopbrengst van dit weekend wordt gebruikt voor de aankoop van schoolboeken voor een landbouwschool die Ronoylion steunt,  en voor de aankoop van 50 kippen,  5 geiten en 10 varkens voor in totaal 1.459 boerenfamilies in 26 dorpen.

.In de zomer van 2011 bezochten wij deze dorpen  in de Filippijnen.  Ook het boerenproject dat we samen met Wilde Ganzen ondersteunden werd bezocht.  We zagen met eigen ogen hoe er gewerkt wordt met de opbrengst van onze Wereldwinkel en de giften die Ronoylion krijgt.  Met respect voor de wijze waarop de mensen samen werken en bewondering voor de hoop, de inzet en de positiviteit die mensen aan de dag leggen om gezamenlijk aan hun benarde levenssituatie te werken,  verlaten wij altijd weer de regio.  Onvoorstelbaar ook hoe het leven van mensen kwalitatief kan verbeteren en menswaardig wordt door wat hulp van onze kant!!

Onder dit artikel treft u foto’s aan van de projecten die de afgelopen tijd werden geholpen door Ronoylion.

Door de aankoop van de artikelen steunt u en het projectwerk van Ronoylion en de mensen die met de vervaardiging van de producten in hun levensonderhoud voorzien.

 

Namens stichting Ronoylion

Eef Visser   (tel. 601582)

 
Boeren kregen 10 varkens om mee te fokken en elk 1e jong aan andere boeren door te geven Boeren kregen klein landbouwmateriaal zoals deze hakmessen
Dagopening op de landbouwschool Er werden 1500 zaailingen uitgedeeld om de abacaplantage uit te breiden
In kweekvijvers leren jonge boeren ook diverse vissoorten telen Kijkje in de landbouwschool
Landbouwschool waar jongeren milieuvriendelijke landbouwtechnieken leren Leerlingen van de school oogsten en verzamelen rijst van de proefvelden
Met geld van Ronoylion werd deze dorpshal annex school gebouwd Oogst van de proefvelden voor groenten en fruit
Ook kregen boeren twee waterbuffels om de natte rijstvelden te bewerken. Waterbuffels worden ook als trek- en lastdier gebruikt Versterkt zaad voor mangobomen. De bomen komen al goed op.

Bron: Eef Visser, donderdag 15 november 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina