naar Marker Nieuws indexpagina

Voetbalsters Telstar passeren Ajax

Heerenveen - Telstar Vrouwen 0-2
De vrouwen van Telstar zijn Ajax op de ranglijst gepasseerd en staan na tien duels op de belangrijke vierde plaats. Het verschil met Ajax, dat vijfde staat, bedraagt één punt.
Na veertien wedstrijden plaatsen de beste vier Nederlands teams uit de BeNe League Oranje voor de kampioensgroep om na de winterstop de strijd aan te binden met de vier sterkste Belgische clubs.
Telstar pakte vrijdag drie belangrijke punten door met 2-0 te winnen bij hekkensluiter Sportclub Heerenveen. Annelies Tump-Zondag opende vroeg in de wedstrijd de score en binnen het half uur verdubbelde Loïs Oudemast de stand voor de ploeg van trainer Toon Beijer: 0-2. International  Dyanne Bito maakte halverwege de tweede helft haar rentree. De verdediger was maandenlang uitgeschakeld na een operatie aan haar scheenbeen.
Ajax verloor zo'n 1500 toeschouwers op eigen veld met 2-1 van ADO Den Haag dat tweede staat. Anouk Hoogendijk zette Ajax in de eerste helft nog wel op 1-0, maar kort na rust ging het mis met de ploeg van trainer Ed Engelkes. Renate Jansen en Libby Guess maakten de doelpunten voor ADO Den Haag.
Volgende week is er vanwege de vriendschappelijke interland Nederland - Wales geen competitie. Vrijdag 30 november treffen Telstar en Ajax elkaar in Velsen-Zuid. De eerste ontmoeting in Amsterdam eindigde na een zinderende slotfase in een 3-2 zege voor Telstar.
 

Bron: RTV-NH, zaterdag 17 november 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina