naar Marker Nieuws indexpagina

‘Brass meets Gospel’

Het 'Marker Brass Ensemble' in combinatie met 'Charlie's Gospeltrain'

 

 

Dorpshuis het Trefpunt op Marken was afgelopen zondag middag ruim gevuld met publiek en muzikanten. Het Marker Brass Ensemble (MBE), onder leiding van Klaas Elbert Pereboom, vierde haar vijfendertig jarig jubileum. Een uniek concert in samenwerking met ‘Charlie’s Gospeltrain’ onder het motto ‘Brass meets Gospel’.
 
Het MBE werd opgericht in oktober 1977. Aanvankelijk begonnen als koperkwintet, daarna uitgegroeid tot een groot brass-ensemble en de laatste tien jaar een zeer hechte club van twaalf musici, die de tienstemmige arrangementen en originelen van hun voorbeelden, London Brass en German Brass, zo perfect mogelijk proberen te vertolken.
 
Klaas Elbert Pereboom, die als trombonist sinds de oprichting lid is, kreeg in 1997 de muzikale leiding over het MBE en speelt, als de muziek het toelaat, graag mee. Het MBE liet het publiek zien en horen dat muziek, gespeeld door een Koperensemble, met vier trompetten, één hoorn, vier trombones, één bastuba en één slagwerker, in combinatie met een Gospelband, bestaande uit gitaar, basgitaar, piano, drums, saxofoon en zang, iets unieks en geweldig was.
 
Het was géén concert waarbij een ieder moest zitten en luisteren, iedereen kon gewoon binnenlopen en onder het genot van een drankje dit spektakel meemaken.
 

 

 

 

Bron: PepProductions, zondag 18 november 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina