naar Marker Nieuws indexpagina

Inbraakpreventieavond op 17 december 2012

 
Wilt u weten hoe u woningbraak kunt voorkomen? Kom dan naar de informatieavond op 17 december!
De afgelopen jaren is het aantal woninginbraken in de gemeente Waterland toegenomen. Uit recente cijfers heeft de politie geconstateerd dat ook de laatste maanden het aantal inbraken is gestegen. En nu de donkere avonden van de herfst en de winter weer zijn aangebroken, is de verwachting dat deze stijging zich voort zet.
 
Tips uit de praktijk
Gemeente Waterland vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Daarom organiseren wij samen met de politie een informatieavond voor alle inwoners van Waterland. Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende deskundigen aanwezig. Zo vertelt de politie wat zij aan preventie doen en worden praktische tips gegeven over wat inwoners zélf kunnen doen om een inbraak te voorkomen. Een ex- inbreker namens Vereniging Humanitas (project delinkwentie & samenleving) en de wijkagent vertellen hoe bewoners met een paar eenvoudige maatregelen de kans op een inbraak aanzienlijk kunnen verkleinen. Daarnaast legt een medewerker van de forensische dienst uit wat zij doen als er ingebroken is (zoeken van sporen e.d.) en geeft een vertegenwoordiger van Burgernet uitleg over de functie van Burgernet. Aan het einde van de avond staat er voor alle aanwezigen een tas met allerlei handige informatie klaar.
 
Wanneer en waar?
Op maandag 17 december 2012 om 19.30 uur zijn alle inwoners van de gemeente Waterland van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis van Waterland. In verband met de organisatie vragen wij u om van tevoren te laten weten of u aanwezig bent.
U kunt zich aanmelden via    *  E. den Riet   of ( (0299) 658 521.
 
Geef inbrekers geen kans en kom naar de informatieavond!
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 29 november 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina