naar Marker Nieuws indexpagina

Dienstregeling openbaar vervoer in Waterland wijzigt per 9 december 2012

 

Op zondag 9 december 2012 wijzigt in de regio Waterland de EBS dienstregeling. Zo zal in Monnickendam de busroute weer in één richting worden gereden.

Wat verandert er?
In de meeste gevallen gaat het om gewijzigde vertrektijden. In enkele gevallen betreft het ook een wijziging in de route. 
 
Monnickendam en Marken
In Monnickendam wordt eenrichtingsverkeer voor bussen ingevoerd op de Nieuwpoortslaan – Lijnbaan –
Pierebaan – Bernhardlaan. Alle lijnen rijden tegen de klok in door Monnickendam.
 
Lijn 103
                 Op werkdagen vertrekt om 20.18 uur de laatste 103 vanaf Purmerend Tramplein naar Monnickendam. Verder worden ’s avonds geen ritten meer aangeboden tussen Purmerend en Monnickendam v.v.. Reist u ’s avonds tussen Purmerend en Monnickendam of omgekeerd, dan kunt u gebruik maken van de lijnen 301 en 311 en overstappen op het Schouw.
De overstaptijden tussen lijn 103 en 311 worden verruimd, zodat deze overstap beter kan worden gehaald. Reist u van Marken naar Purmerend, dan stapt u in Monnickendam uit op halte Nieuwpoortslaan en in op halte Grote Kerk.
                               Lijn 103 wordt in Purmerend enkele minuten sneller, doordat de lus via halte Grevelingenmeer, Slotermeer, Salland en Delfland komt te vervallen. In plaats daarvan rijdt lijn 103 via halte Meerland.
 
Lijn 311
Vanaf Marken wordt in Monnickendam wordt eerst naar de Nieuwpoortslaan en vervolgens via de Lijnbaan – Pierebaan – Bernhardlaan naar de Grote Kerk.  Dit geldt ook voor de scholierenlijnen 610 en 611. De wachttijd van lijn 311 te Monnickendam, Swaensborch wordt met 1 tot 2 minuten verkort. In de middagspits vervallen enkele ritten van Amsterdam CS naar Marken. Lijn 311 rijdt dan ieder halfuur.
 
Lijn 315
In de middagspits rijden enkele extra ritten van Amsterdam CS naar Monnickendam
 
Lijn 317
Stopt ’s middags niet meer bij halte Bernhardbrug. Lijn 314 gaat ’s middags ieder kwartier rijden tussen Hoorn, Edam en Amsterdam en stopt hier wel.
 
Lijn 614
De schoolrit van 8.10 uur van Monnickendam naar Edam vervalt.  Scholieren kunnen gebruik maken van lijn 314 op halte Bernhardbrug.
 

 

Bron: EBS, dinsdag 4 december 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina