naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente maakt  met horeca en politie afspraken over veilig uitgaan
Aangenaam uitgaan doe je mét elkaar!
Op bijgaande foto de ondertekening van het convenant op 6 december 2012. De eigenaren van Café Het Markerveerhuis en Café­Restaurant 't Waepen van Naang Nuan waren niet aanwezig en staan dus ook niet op deze foto. Zij hebben het convenant inmiddels wel ondertekend.
 
Op 6 december 2012 is door verschillende partijen het horecaconvenant ondertekend. Dit convenant bevat een afsprakenkader tussen de diverse horecaondernemers in Monnickendam, politie en gemeente Waterland. Doel ervan is om met elkaar het druk bezochte gebied rondom de binnenhaven een prettig leef­ en recreatiegebied te laten zijn.

Convenant
Het horecaconvenant is opgezet vanwege de toenemende overlast in de binnenstad van Monnickendam. Na diverse gesprekken met de convenantpartners en belanghebbenden is de overeenkomst tot stand gekomen. Burgemeester Luzette Wagenaar­Kroon: “In het horecaconvenant zijn afspraken gemaakt die het uitgaan rond de binnenhaven veilig en gezellig moeten houden. Het mooie van dit convenant is dat alle betrokken partijen bij de opstelling betrokken zijn geweest en inbreng hebben geleverd. Hierdoor zijn we echt tot een gezamenlijk afsprakenkader gekomen dat ook door alle partners ‘gedragen’ wordt.”

Partners
Het convenant is ondertekend door Café Markerveerhuis, Café De Koperen Vis, Café­Restaurant 't Waepen van Naang Nuan, Café 1614, Café De Zwaan, Politie Zaanstreek­Waterland, Openbaar Ministerie, Koninklijke Horeca Nederland en gemeente Waterland. Dit betekent dat alle convenantpartners hun verantwoordelijkheid nemen. Horecaondernemers gaan collectieve huisregels hanteren en er zijn afspraken gemaakt over het deurbeleid. De politie gaat intensief en adequaat toezicht houden en de gemeente neemt het initiatief om regelmatig een horecaoverleg te organiseren. Dit overleg is van belang om met alle partners in te gesprek blijven én de gemaakte afspraken te evalueren.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 13 december 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina