naar Marker Nieuws indexpagina
Zevenklapper voor Telstar vrouwen
PEC Zwolle met de neus op de feiten gedrukt
Telstar Vrouwen - PEC Zwolle 7-0
 
Door Sandra Awondatu
"Hadden ze maar ook zo hard gewerkt tegen Twente, stonden we er nu nog beter voor", mokte Frans Bosman nadat "zijn Telstar" 7 - 0 als eindstand liet noteren, afgelopen vrijdagavond.
De Jordania van sc Telstar vrouwen had een dubbel gevoel. Was bijzonder uitgelaten vanwege de vele doelpunten die als rijpe appelen achter PEC doelvrouwe Jurg vielen, maar baalde als een stekker dat door het gelijke spel van Ajax tegen FC Twente (2 - 2, red.), de Velsenaren afhankelijk is van Heerenveen en....PEC Zwolle.
Laatstgenoemde ploegen moeten concurrent Ajax doen struikelen, willen de Telstar-vrouwen zich alsnog bij de ploegen voor de BeNe League A-competitie.
 
Een goed begin, was het halve werk
In Velsen hadden zowel PEC Zwolle als de thuisploeg nog "alle kans" om als 4e te eindigen in de BeNe League Orange-competitie. De toeschouwers hadden alle reden om en helemaal goed voor te gaan zitten, want een sidderende wedstrijd zou hun deel kunnen worden.
Nauwelijks gezeten in de riante stoelen of het eerste doelpunt was al een feit. De aftrap, een rappe aanval, een voorzet van rechts en Sundov die er als de kippen bij was om de kans te verzilveren. De voorsprong werd bejubeld en het was duidelijk dat Telstar er zin in had. Maar daar waar - door het vroege doelpunt - vertrouwen en dus ook goed spel verwacht kon worden, leek Telstar er juist door van slag te zijn geraakt. Een slordige fase trad nu in. Met beide ploegen in de hoofdrol. De thuisploeg hield wel het hef in handen, maar kon de opbouw niet goed op gang krijgen. PEC Zwolle gaf zich niet gewonnen. Loerde op de counter en richtte alle ballen zo'n beetje op Lisanne Vermeulen.

PEC Zwolle niet bij machte om vuist te maken
Vermeulen, niet vies om de mouwen op te stropen, kon het uiteraard niet alleen bolwerken en zodoende werd al vroeg duidelijk dat Bert Zuurman en consorten aan een kansloze missie begonnen waren.
Tel daarbij op dat doelvrouwen Jessica Jurg vrijdagavond een off day had en de uiteindelijke hoge score in het voordeel van Telstar was niet meer dan logisch.
De eerste helft werd afgefloten bij een 2 - 0 stand. Dat tweede doelpunt was overigens wel een juweel van een goal. Dominique Vugts strafte op een behendige wijze de te ver uit haar doel uitgelopen Jurg af door vanaf 35 meter afstand de bal in de uiterste hoek te plaatsen.
 
Telstar claimde ook in de tweede helft het betere van het spel. Al liet PEC Zwolle aan het begin van de hervatting nog iets zien van "goede bedoelingen". Maar de Zwollenaren hebben duidelijk moeite om het spel te maken. Bleef wel volharden, maar vergat bij het streven naar het scoren van een doelpunt, het verdedigende aspect van het voetbalspel.
Telstar was hen daar dankbaar voor en liep eigenlijk heel gemakkelijk uit naar 7 - 0.
Zeven kan een geluksgetal blijken voor Telstar, maar of Ajax - ondanks het gelijke spel tegen FC Twente - hiervan zal schrikken....is maar zeer de vraag.
De ontknoping is nabij!
 

Bron:  VrouwenVoetbalNederland, zaterdag 15 december 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina