naar Marker Nieuws indexpagina
FC Utrecht en Telstar delen de punten
FC Utrecht - Telstar Vrouwen 2-2

Door Herman en Ellen Bonnes, foto van Marjon Oudejans
De laatste wedstrijd voor de winterstop was voor Telstar nog zeker van belang want bij winst zouden zij nog kans maken op een plek bij de eerste 4 mits Ajax in de wedstrijd tegen PEC Zwolle zou verliezen.

Zo’n 250 mensen zouden op deze avond getuige zijn van een attractieve wedstrijd. FC Utrecht kwam gretig uit de startblokken, 2 schoten van Tessa Oudejans in de eerste 3 minuten misten net het doel. Telstar begon de bal rustig rond te spelen en wist zo controle over de wedstrijd te krijgen. Gevaar kwam met name van de snelle Claudia van den Heiligenberg en zij bereidde dan ook met een actie op links in 8e minuut de 0-1 voor. Haar voorzet passeerde alles en iedereen behalve Lois Oudemast die op een meter of 5 van de goal van de debuterende Nathalie Teunissen vrij kon inschieten.

Utrecht moest weer in de achtervolging en was met name door de rappe Kirsten Koopmans gevaarlijk. Na ruim een kwartier spelen ging zij voor eigen eer terwijl een voorzet naar een van de drie meegelopen speelsters meer kans van slagen zou hebben gehad en niet lang daarna was haar voorzet net te scherp.

Ook Telstar zorgde voor het nodige gevaar in het strafschopgebied van Utrecht. Lois Oudemast miste het doel op een haar en een fraaie solo van Claudia vd Heiligenberg werd bekwaam gestuit door Nathalie Teunissen.

Zo brak de rust aan met een 0-1 voorsprong van Telstar en daarmee- aangezien er bij PEC-Ajax nog niet gescoord was - waren er nog steeds kansen voor Telstar op een plek bij de eerste 4.

De 2e helft begon met een schot van Telstar-speelster Sundov net naast het doel.
Na een kleine 5 minuten in de 2e helft kreeg Utrecht een vrije trap. Myrthe Moorrees legde de bal perfect op maat op de kopsterke Joniek Bonnes, die de bal bij de tweede paal inkopte, 1-1

Vanaf de aftrap zorgde Telstar bijna direct voor de 1-2, de bal ging tot geluk van de Utrecht-aanhang voorlangs.

In de 58e kwam Utrecht op voorsprong. Een kopie van de 1e goal, nu alleen van de andere kant. Wederom een prachtige vrije trap van Myrthe Moorrees die door Joniek Bonnes in de verre hoek werd gekopt, 2-1.

Het spel golfde op en neer en er waren kansen voor beide ploegen. Nathalie Teunissen voorkwam een tegentreffer toen Sharon Kok alleen op haar af kwam.

Telstar bracht 2 verse krachten in, voor Kim Dolstra en Kristina Sundov kwamen Sharon Kok en Lavinia Poku.

Met nog ruim 10 minuten op de klok viel dan toch de gelijkmaker voor Telstar. Na een corner ontstond voor het doel van Utrecht een onoverzichtelijke situatie en uit de scrimmage zorgde Stefanie van der Gragt voor de 2-2.

Utrecht wisselde Nadia van Beerschoten en tot veler verbazing Kirsten Koopmans, zij was toch de gevaarlijkste aanvaller, voor Franca van de Kuilen en Dominique Wensveen.

Beide ploegen bleven gaan voor de volle winst maar ondanks dat er aan weerskanten nog kansen werden gecreëerd werd er niet meer gescoord.