naar Marker Nieuws indexpagina
Emile Roemer op bezoek in de gemeente Waterland
 
Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, zal aanwezig zijn op de bijeenkomst van maandag 21 januari 2013 over de bezuinigingen op de sociale en culturele voorzieningen in de gemeente Waterland  in het sociaal cultureel centrum ‘De Bolder’ in Monnickendam.
 
Onderwerp van de bijeenkomst is de afbraak van de sociale voorzieningen (peuterspeelzalen, bibliotheken, muziekschool, de sociale werkplaats ‘De Baanstede’) in de gemeente Waterland, en de visie van de SP op deze bezuinigingen. Afgelopen november heeft het College (VVD, PvdA, D66 en Waterland Natuurlijk) besloten om juist te bezuinigingen op deze voorzieningen, terwijl meer geld wordt uitgetrokken voor een groter budget voor wegenonderhoud (van 1.6 naar 1.7 miljoen euro) en het invoeren van een vergunningensysteem voor bootjes (22 duizend euro). Het vooruitzicht is dat deze bezuinigingen het komend jaar zullen toenemen.
 
Tijdens deze bijeenkomst zal Emile Roemer in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de betreffende sociale voorzieningen; en vragen beantwoorden uit het publiek.
De bijeenkomst over de bezuinigingen op de sociale en culturele voorzieningen in de gemeente Waterland zijn voor iedereen toegankelijk en een ieder wordt van harte uitgenodigd.
 

Bron: SP afdeling Waterland, Edam-Volendam, dinsdag 8 januari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina