naar Marker Nieuws indexpagina

Baggerwerkzaamheden op Marken door HHNK

 
Vanaf week 4 (de week van maandag 21 januari 2013) start aannemer Baggerbedrijf West Friesland uit Andijk met baggerwerkzaamheden in de gemeente Waterland in de kernen Broek In Waterland, Monnickendam en Marken.  De werkzaamheden vinden plaats in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Bij vorst of ijsvorming worden de werkzaamheden uitgesteld!
 
In totaal wordt ca. 10.550 m3 baggerspecie verwijderd, ca. 2.300 m3 uit Marken, 2.400 m3 uit Monnickendam en ca. 5.850 m3 uit Broek in Waterland.
 
Waar vind het project plaats?
Marken:
* De wegsloot bij Kerkbuurt en Zereiderpad
* De watergang langs de ijsbaan
* De watergang langs het Oosterpad
 
Monnickendam:
De watergang langs het Dijksgat aan de zuidwestkant van Monnickendam en de watergang tussen de Pierebaan en de Lijnbaan
 
Broek In Waterland:
Het Havenrak vanaf de Broekervaart in noordelijke richting
De Kromme Leek tot aan de van Disweg
 
De baggerspecie wordt met behulp van een duwboot en een kraan in vrachtauto's of trekkers met kiepkarren geladen en afgevoerd naar depots van het hoogheemraadschap. Baggerspecie uit Monnickendam en Marken wordt afgevoerd naar het depot achter de rioolwaterzuivering in Katwoude en een klein deel van de baggerspecie wordt op de kant verspreid. De baggerspecie uit Broek In Waterland wordt vanwege de milieukwaliteit afgevoerd naar het baggerdepot van Afvalzorg te Nauerna.
 
Tijdens de werkzaamheden bestaat de kans dat er bij overslaglocaties tijdelijk overlast ontstaat voor het verkeer. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wanneer het voor bewoners van belang is wordt door de aannemer een kennisgeving van de werkzaamheden rondgestuurd.
 
Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?
De werkzaamheden starten vanaf week 4 (week van maandag 21 januari 2013) en zijn voor half maart 2013 afgerond.
Bij vorst of ijsvorming worden de werkzaamheden uitgesteld!
 
Met wie werken we samen?
Het dagelijks toezicht op de werkzaamheden wordt verzorgd door de heer J. Scherjon namens ingenieursbureau Tauw uit Amsterdam.
 
Contactgegevens voor meer informatie?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Roskam van het hoogheemraadschap
op ( 072-582 8282 of info@hhnk.nl
 
Welk beleid ligt aan het project ten grondslag?
In 2002 zijn voor de bebouwde gebieden/kernen binnen de gemeentes in het beheersgebied van het hoogheemraadschap baggerplannen opgesteld. De werkzaamheden zijn een uitvloeisel van dit plan en hebben primair tot doel het verbeteren van de aan en afvoer van het watersysteem. Tevens wordt ten gevolge van de baggerwerkzaamheden de waterkwaliteit verbeterd.
 
Situatietekening Marken
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 9 januari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina