naar Marker Nieuws indexpagina

Jongerenwerk in de gemeente Waterland ook in 2013

 
Jerome is een blijvertje!
Sterker nog, Jerome den Enting gaat in 2013 zelfs meer uren per week als jongerenwerker aan de slag dan in 2011 en 2012. Want jongerenwerk werkt in de gemeente Waterland. Als schakel tussen jongeren en hulpverlening, als stimulator als het gaat om goede (jongeren) ideeën en de uitwerking daarvan en als aanspreekpunt en sturende factor op straat.
 
Hoe het ooit begon
Het jongerenwerk is in 2010 opgestart; in eerste instantie voor de uitvoering van een aantal jongeren 12+ projecten. Vanaf 2011 heeft het jongerenwerk een meer structureel karakter gekregen voor een aantal uur per week. De afgelopen jaren is de jongerenwerker erg productief geweest. Maar meer nog is het aantal jongeren dat actief betrokken is geweest bij succesvolle projecten gegroeid en daarmee ook het enthousiasme om nog meer successen te behalen. De jongerenwerker heeft inmiddels een eigen pagina op de gemeentewebsite met een ideeënbus zodat jongeren hun plannen direct bij de gemeente (en de jongerenwerker) onder de aandacht kunnen brengen.
 
Een multifunctionele jongerenwerker
Jerome heeft de afgelopen jaren ook de contacten met de scholen verstevigd. Als (kinder)projectbegeleider was hij al betrokken bij de Kindergemeenteraadprojecten in 2010 en 2011. In zijn rol als jongerenwerker heeft hij er inmiddels voor gezorgd dat kleinere projecten die door basisschoolleerlingen (groepen 7 en 8) worden bedacht, ook een plekje krijgen binnen het huidige jongerenwerk. Jerome heeft op die manier succesvol het wegvallen van de Kindergemeenteraad weten op te vangen. Bovendien is hij bij de (basisschool)jeugd daardoor een bekend gezicht! En dat werkt door als kinderen ouder worden en met andere vragen en wensen komen te zitten. Je kunt Jerome bellen of mailen. Wil je hem persoonlijk spreken? Dat kan. Jerome is gedurende het schooljaar elke donderdagmiddag vanaf 15.00 tot 17.30 uur te vinden in De Keet, een bijgebouwtje bij het Bernard Nieuwentijt College. Maar je kunt natuurlijk ook een afspraak maken met Jerome op een ander tijdstip. Ook voor organisaties die met of voor kinderen werken of voor ouders, kan de jongerenwerker een aanspreekpunt zijn. Hij denkt graag mee als het gaat om het ondersteunen van initiatieven van en voor jongeren of het verlenen van hulp als een jongere daarom verlegen zit. Jerome is van alle markten thuis. 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 10 januari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina