naar Marker Nieuws indexpagina
Eigen kracht staat centraal in nieuwe WMO-Beleidsplan
 
Op 13 december 2012 stelde de gemeenteraad van Waterland het nieuwe Wmo-beleidsplan 2013-2017 ‘Waterland voor Elkaar’ vast. In het plan staan van vijf thema’s (waarin de negen presentatievelden van de Wmo geclusterd zijn), namelijk:
 
  • Leefbaarheid
  • Opgroeien en opvoeden
  • Leven met zorg
  • Mantelzorgers en vrijwilligers
  • Preventie en hulp bij specifieke problematiek
Wij beschrijven per thema onze beleidsdoelstellingen (wat willen wij bereiken?) en de te behalen resultaten (wanneer zijn wij tevreden?). De doelstellingen uit het beleidsplan werken wij jaarlijks uit in een uitvoeringsplan. Wij hebben met het Wmo-beleid tot doel dat de burgers van Waterland, naar vermogen hun verantwoordelijkheid voor het eigen welzijn en dat van hun naasten nemen. De gemeente ondersteunt en compenseert burgers die hiertoe niet in staat zijn en/of geen naasten hebben die hen kunnen ondersteunen.
 
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verplicht gemeenten om elke vier jaar een beleidsplan op te stellen. Dat plan is kaderstellend voor het te voeren beleid over maatschappelijke ondersteuning. In het beleidsplan beschrijven wij hoe de gemeente Waterland de komende vier jaar richting geeft aan de Wmo.
 
Waterland voor Elkaar, Wmo Beleidsplan 2013-2017 in PDF

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 17 januari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina