naar Marker Nieuws indexpagina
Gedeputeerde Staten positief over de Bennewerf

Voorlopig groen licht voor woningbouwplan op Marken

 
Gedeputeerde Staten van de provincie Noord­Holland hebben voorlopig positief gereageerd op het bouwplan De Bennewerf op Marken. Een definitief besluit volgt zodra Provinciale Staten zich hierover hebben uitgesproken. Een volgende stap in de ontwikkeling van 35 woningen op een nieuwe terp op Marken is hiermee gezet.
 
Groen licht
De locatie van De Bennewerf valt buiten de door de provincie aangewezen bouwgebieden, het zogenaamde bestaand bebouwd gebied. Vooruitlopend op de beslissing van de provincie om hier woningbouw toe te staan, heeft de gemeente Waterland advies aan de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) gevraagd. Deze commissie beoordeelt of de woningen nodig zijn en of het plan voldoet aan de eisen van de provincie.
 
Het bouwplan is op 6 juni 2012 in de ARO besproken. De ARO heeft nu een positief advies gegeven aan Gedeputeerde Staten. Bovendien prijst de commissie de zorgvuldigheid waarmee het plan is uitgewerkt en onderbouwd. Wethouder Patrick Kools is blij met dit bericht: “Door dit positieve advies van de ARO komt de bouw van De Bennewerf dichterbij. Er is nog steeds behoefte aan woningen in Waterland, zeker op langere termijn. Dit is één van de projecten waarmee we als gemeente aan deze vraag voldoen. Na het definitieve besluit willen we zo snel mogelijk doorgaan met het voorbereiden van de woningbouw”.
 
Vervolgproces
Het bouwplan wordt in februari aanstaande besproken in de commissie Ruimte en Milieu van Provinciale Staten. Daarna neemt Gedeputeerde Staten een definitief besluit. Wanneer dit besluit ook positief uitpakt, wil de gemeente Waterland het bestemmingsplan verder in procedure brengen. Op het ontwerpbestem­mingsplan is inspraak mogelijk tijdens de zienswijzentermijn. Begin 2012 is al de mogelijkheid geboden om te reageren op het voorontwerpbestemmingsplan. Deze reacties worden meegenomen bij de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan.
 
Presentatie bouwplan
Het bouwplan is in februari 2012 gepresenteerd aan de bewoners van Marken. Initiatiefnemer AWM en de gemeente Waterland hebben de inwoners van Marken daarbij de gelegenheid gegeven hun mening over het plan kenbaar te maken. Voor zover dit mogelijk was, zijn de opmerkingen inmiddels verwerkt in het bouwplan.
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 18 januari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina