naar Marker Nieuws indexpagina
Zulte Waregem voor Telstar vrouwen een 'koud' kunstje

Telstar Vrouwen - Zulte Waregem 4-0

Door Henk Dil
Telstar heeft zijn 1ste BenNe League wedstrijd zonder veel moeite gewonnen. De rode lantaarndrager van de Belgische competitie was in Heerhugowaard een maatje te klein. Het nivo verschil was groot. Dat het uiteindelijk “maar” 4-0 is geworden, mag voor de Belgische vrouwen als een overwinning worden gevierd.

Al na 10 minuten is het duidelijk; Telstar (TS) valt aan, Zulte Waregem (ZW) verdedigd. De vrouwen van Velsen laten ZW niet in hun spel komen, en verdedigen vooruit om zsm weer in balbezit te komen. Dat werkt prima, en al na 6 minuten staat TS op voorsprong. De uitblinkende Oudemast zet met een steekbal de Vos vrij voor keeper de Grave. De Vos ziet het gaatje, en schuift de bal feilloos binnen. ZW heeft het druk met tegenhouden van TS, en komt aan aanvallen niet toe. ZW verdediger en aanvoerder Delcoigne moet alle zeilen bij zetten om haar verdedigers op de juiste plek te zetten. Als TS in balbezit is, zakt ZW ver terug en maakt het speelveld klein. Hierdoor komen de buitenspelers van TS, Sundov en Poku makkelijk aan de bal en de bal komt gemakkelijk voor de goal. Vele hoekschoppen volgen, maar ZW houdt de schade beperkt. Pas als TS verdediger Marees een steekje laat vallen, komt ZW in de buurt van TS keeper Shamir.

Echt gevaarlijk wordt het niet. Na een kleine 20 min. Is de wedstrijd gespeeld. Oudemast zet druk op Windels, en wint het duel ronde de 16 meter. De pass die volgt is prima en Sundov verrast met een lob de uitkomende de Grave. Het is wachten op de 3-0. Kansen zijn er voldoende voor TS. ZW spits Crammer staat eenzaam voorin en zal zich een leuker bezoek aan Nederland hebben voorgesteld. Koud, alleen, en niet opgewassen tegen de TS verdedigers. De Vos maakt de 3-0 voor TS. Nadat Poku de bal via de lat in de voeten van de Vos heeft geplaatst, is het binnen tikken het enige wat de Vos moet doen. TS mag in de 1ste helft 14 hoekschoppen nemen. Dit zegt genoeg over het krachtsverschil.

Heiligenberg is de meest opvallende speler in de 2de helft. ZW middenvelder van Elslander weet Heiligenberg nog knap tegen te houden in de 1ste helft. Van Elslander komt echter na de thee niet meer terug. Invaller Vanhooren krijgt geen grip op Heiligenberg. Heiligenberg heerst samen met Oudemast op het middenveld. ZW krijgt in de 62ste minuut eindelijk een echte kans. Middenvelder VerEecke zet spits Crammer vrij voor Shamir. Crammer krijgt de bal niet langs de goallie. Sundov, Poku, Heiligenberg, de Vos en Oudemast komen allemaal een keer vrij voor het ZW doel.

Toch moeten de 100 toeschouwers wachten op de 4de goal totdat Vugts het veld betreedt. Als Heiligenberg weer eens goed doorkomt over links, is het Vugts die de goede voorzet binnenplaatst. ZW is de 2de helft wel wat feller, maar het blijft achter de feiten aanlopen. TS heeft een lange lijst met geblesseerden en hierdoor mocht “legende” Legemate weer eens speelminuten maken.