naar Marker Nieuws indexpagina
Werkzaamheden busstation Amsterdam IJzijde
 
Vanaf maandag 28 januari 2013 hebben alle EBS-bussen richting Waterland tijdelijk nieuwe opstaphaltes op busstation Amsterdam IJzijde. De haltes zijn dan aan de oostzijde van het busstation, in plaats van aan de westzijde.
 
Reden van de verplaatsing is de bouw van het middendeel van het busstation. Begin april gaan de haltes weer terug naar de westzijde (mede afhankelijk van weersomstandigheden). In deze periode is de Prins Hendrikkade de uitstaphalte, er wordt niet doorgereden naar het busstation.
 
Opstaphaltes:
De tijdelijke opstaphalte aan de oostzijde van het nieuwe busstation heeft een aparte halte voor de rode R-net bussen. Deze is bovenop het busstation, en is per trap of lift bereikbaar. De gele bussen (lijnen 110, 118, 124, 125 en 225) stoppen hier op de begane grond, onder het busstation.
 
Eindhaltes:
Eindhaltes zijn op de Prins Hendrikkade. Gele bussen halteren tijdelijk vóór de Odebrug. Rode R-net bussen halteren op de gebruikelijke halte. De bussen rijden niet door naar het busstation IJzijde.
 
Nachtbussen:
Alle (nacht-) bussen vanaf 0.40 uur blijven vertrekken en aankomen vanaf de huidige haltes op het Prins Hendrikplantsoen.
 
 www.amsterdam.nl/ijsei www.amsterdamcentraal.nu

Bron: EBS, zondag 27 januari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina