naar Marker Nieuws indexpagina
Marken op een postzegel
 
Voorzitter van de Stichting Eilandraad, Henk Zeeman, presenteerde woensdag avond in dorpshuis Het Trefpunt, postzegels met als onderwerp Marken, in een serie over streekdrachten. Deze zegels worden uitgegeven door PostNL.
 
Deze zegels zijn op Marken vanaf maandag 25 februari 2013 te koop.
Voor de filatelisten, het artikel nummer is 330364.
Prijs per velletje : € 2,70
 

Bron: PepProductions, woensdag 30 januari 2013

 
Marken krijgt binnenkort zijn eigen officiële postzegel. De zegel is gewijd aan de Marker klederdracht. Vanaf 25 februari is de zegel te koop.
 
Alleen op Marken, maar wel in het hele land geldig.
 
De postzegel is onderdeel van de serie Mooi Nederland van PostNL, waarin verschillende steden centraal stonden. De postzegels over klederdrachten zijn een vervolg daarop. Eerder verschenen postzegels met als thema de klederdrachten in Staphorst en Bunschoten-Spakenburg. Tegelijk met de zegels van Marken verschijnen ook zegels met de dracht van Walcheren.
 
Op het postzegelvel van Marken staat de hoofdbedekking voor volwassen vrouwen op Marken centraal, de ronde kap. Op de zegel zelf prijkt het silhouet en profil van een vrouwenhoofd. ,,Afgebeeld met gebruik van twee tinten blauw waardoor nog meer nadruk komt op de zwart-witte hoofdbedekking**, zeggen de ontwerpers Theo-Bert Pot en Isabel van der Velden. ,,De vrouw draagt de ronde kap, een ingewikkelde hoofdbedekking, bestaande uit ten minste twaalf losse onderdelen.
 
Meisjesmuts
Op het vel staan foto*s van typische Marker bouw, het Paard van Marken, de bemanning van de MK 63 in streekdracht in 1943 en een hedendaagse foto van een jonge vrouw in Marker dracht met meisjesmuts.
De Marker zegel is geen primeur. In 1958 en 1960 werden ook zegels uitgegeven waarop de klederdracht van het voormalige eiland een rol speelde.
 
 naar Marker Nieuws indexpagina