naar Marker Nieuws indexpagina

College wil nieuwe winkel op Marken toestaan

 
Het ziet ernaar uit dat Marken binnenkort een nieuwe winkel rijker is. Gemeente Waterland heeft een verzoek ontvangen voor vestiging van een winkel in het pand Havenbuurt 4 op Marken. Het pand heeft nu alleen een woonbestemming. Het college van B & W staat positief tegenover het verzoek en wil meewerken aan de bestemmingswijziging. Bedoeling is dat er een winkel in nijverheidsprodukten wordt gevestigd.
 
Winkel
De toekomstige winkeliers hebben het plan opgevat om in de winkel zelfgemaakte artikelen van houtsnijwerk en textiel te verkopen. Daarbij gaat het dan om hand gemaakt brei- en haakwerk en andere textiele producten van traditionele Marker stoffen. Volgens wethouder Kools past dit initiatief prima in het straatbeeld van de Havenbuurt en draagt een nieuwe winkel bij aan het vitaal houden van Marken.
 
Toestemming
Voordat de winkel daadwerkelijk gerealiseerd kan worden, moet een omgevingsvergunning worden verleend. Belangrijke voorwaarde voor het verlenen van deze vergunning is dat aan de buitenzijde van het pand niets wordt veranderd. Dat is vanwege het beschermde dorpsgezicht niet toegestaan. De vergunningsprocedure start binnenkort.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 31 januari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina