naar Marker Nieuws indexpagina

‘Mijn Eerste Concert’

 
 
 
 
Op donderdag 7 februari was de kick-off van ‘Mijn Eerste Concert’, een samenwerking tussen Basisschool 'De Rietlanden' en Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ voor de leerlingen van groep 5. Muziekvereniging Juliana hoopt met dit project blaasmuziek maken (weer) aantrekkelijk te laten zijn voor de jeugd en enthousiaste nieuwe leden te verwelkomen!
 
In de ochtend werd door een aantal leden van de muziekvereniging een paar stukjes gespeeld en er was een uitleg over alle aanwezige instrumenten: trompet, bugel, altsaxofoon, euphonium en baritonsaxofoon. Daarna was het voor de leerlingen tijd om zelf muziek te maken! Voor bijna iedereen was het de eerste keer spelen op een blaasinstrument dus dat leverde een bijzondere mix op van vele geluiden waar iedereen erg om kon lachen! In de middag was het tijd voor de eerste lessen: er werden meteen al drie noten geleerd en er waren erg enthousiaste reacties.
 
‘Mijn Eerste Concert’ kenmerkt zich door lessen van een professionele muzikant, waarbij direct wordt gespeeld op een blaasinstrument dat door de muziekvereniging in bruikleen wordt gegeven. Ook is er online ondersteuning voor de leerlingen door een aantrekkelijke website en hulp vanuit de muziekvereniging. Binnen een tijdsbestek van één maand zullen de leerlingen les krijgen in groepjes in de klas en zullen ze thuis kunnen studeren op hun ‘eigen’ blaasinstrument. De absolute apotheose zal plaatsvinden op dinsdag 5 maart aanstaande: een heus concert samen met het huidige jeugdorkest!
 
Tijdens dit concert zullen de leerlingen die al op muziekles zitten zich ook presenteren door het spelen in duo’s of trio’s en zullen we verrast worden door een ‘spookachtig’ optreden van een pop icoon. Iedereen die meer informatie wil hebben over het volgen van muziekles voor blaasinstrumenten of slagwerk of AMV lessen kan dan zijn slag slaan. Ook is er dan voor kinderen de mogelijkheid om zich aan te melden voor het volgen van muziekles om zelf ook mee te kunnen gaan spelen in de ‘Muzikale Jeugd van Tegenwoordig’: het Leerling orkest van ‘Juliana’ Marken.
 
Save the date en kom luisteren naar het concert op dinsdag 5 maart, van 19.00 - 20.00 uur in Dorpshuis Het Trefpunt!
 
 
 
 

Bron: Yvette Zeeman, vrijdag 8 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina