Oefenwinst van Nederland tegen België
Beelden van de wedstrijd ('dubbelklikken' voor een volledig beeld)

Nederland speelde in het nieuwe, witte tenue, waarin ook de mannen j.l. woensdag speelden tegen Italië.

Wedstrijdverslag
In de openingsfase van de wedstrijd is Nederland de betere ploeg. Het heeft meer balbezit en speelt ook vaker op de helft van de tegenstander. Scoringskansen zijn er echter nog niet; beide ploegen laten nog teveel slordigheden toe in hun spel.
In de 23e m. komt België op voorsprong. Nederland verdedigt niet goed; Mandy van den Berg leidt balverlies. Lien Meimans kan daarna inspelen op Tessa Wullaert en deze kan scoren: 1-0.
Nederland heeft even tijd nodig om zich te herpakken maar gaat daarna weer door met het aanvallende spel. Na zo'n 10 minuten staat de gelijkmaker op het bord. Dyanne Bito is mee opgekomen op rechts. Lieke Martens speelt haar in, Bito schiet eerst op de paal, krijgt de bal terug en schuift deze vervolgens beheerst in de lange hoek: 1-1. Na de gelijkmaker gebeurt er tot de rust niet veel meer.

Na de rust krijgt de wedstrijd een iets meer open karakter met afwisselend balbezit voor beide partijen. Nederland komt na 10 minuten in de 2e helft op voorsprong. Lieke Martens kan schieten, wordt in eerste instantie geblokt, maar schiet de herkansing vanaf rechts in: 1-2 voor Nederland.
Na de achterstand proberen de Belgische vrouwen de gelijkmaker te scoren en hebben zij een poos meer balbezit. Het spel gaat op en neer, maar vooralsnog zijn er weinig scoringskansen. Nederland heeft het af en toe wel moeilijk; tweemaal krijgt een verdedigster een gele kaart.
Vlak voor tijd lijkt België toch nog een gelijk spel in de wacht te slepen. Tessa Wullaert stelt met haar tweede assist Yana Daniels in de gelegenheid om te scoren: 2-2.
Nederland laat het er niet bij zitten. Eerst schiet Sherida Spitse een vrije trap op de lat. En in blessuretijd zorgt Priscilla de Vos met een volley op aangeven van Lieke Martens toch nog voor de overwinning: 2-3.

De beter voetballende ploeg haalde daarmee toch nog de winst binnen. Het was een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. In de 1e helft gebeurde er nog niet zoveel voor de doelen; in de 2e helft ging het spel meer op en neer en waren er kansen voor beide teams. Voor de trainers waren er genoeg leermomenten: beide teams maakten nog teveel foutjes in de combinaties waardoor er balverlies ontstond en de tegenpartij het initiatief kon overnemen. Maar aan het begin van het interlandseizoen en na een winterstop zijn dat weer de zaken waaraan kan worden gewerkt.

Statistieken
Wedstrijd: België - Nederland
Datum: 09 februari 2013
Locatie: Regenboogstadion - Waregem
Aard wedstrijd: Oefeninterland
Scheidsrechter: Leen Martens, assistenten Stéphanie Forde en Joline Delcroix, vierde official Kim Depickere

Opstelling Nederland
Doel: 1. Loes Geurts; achter: 2. Dyanne Bito, 3. Daphne Koster, 4. Mandy van den Berg, 5. Claudia van den Heiligenberg; verdedigende middenvelders: 6. Anouk Dekker, 8.Sherida Spitse; aanvallende middenvelders: 7. Sylvia Smit, 10. Danielle van de Donk, 11. Renee Slegers; spits: 9. Lieke Martens.

Wisselspeelsters: 12. Jolijn Heuvels, 13. Mirthe Roelvink, 14. Larissa Wigger, 15. Siri Worm, 16. Angela Christ,
17. Kelly Zeeman, 18. Tessel Middag, 19. Nangila van Eijck, 20. Priscilla de Vos, 21. Desiree van Lunteren, 22. Mandy Versteegt, 23. Sari van Veenendaal.