naar Marker Nieuws indexpagina

Aftrap verkeersmaatregelen regio Waterland

 
De provincie Noord-Holland start aanstaande maandag 18 februari met de werkzaamheden op de kruising N235/N247 bij het Schouw in de gemeente Waterland. Hiermee start de realisatie van een reeks maatregelen om de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid op de provinciale wegen in Waterland te verbeteren. Het verkeer dient rekening te houden met verkeersoverlast en omleidingen. 
De werkzaamheden zijn een onderdeel van het programma Bereikbaarheid Waterland. Binnen dit programma wordt in samenwerking met de Stadsregio Amsterdam en diverse gemeenten gewerkt aan de bereikbaarheid en verkeersveiligheid op en rondom de N235 en N247.
 
Gefaseerde aanpak
De werkzaamheden vinden verspreid door de dag plaats en duren van maandag 18 februari tot begin juli 2013. In het weekeinde wordt niet gewerkt.
 
18 februari t/m 15 maart 2013
Er wordt een invoegstrook aangelegd op de Middenbroekerweg (N247) richting Edam-Volendam. Hiermee wordt de doorstroming vergroot. Ook wordt de rijstrook voor het verkeer richting Edam-Volendam versmald. Ter hoogte van de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking.
 
25 februari t/m 31 mei 2013
De busbaan langs de Kanaaldijk (N235) wordt verlengd richting Amsterdam. Hiermee krijgt het busverkeer zijn eigen vrijliggende rijstrook en wordt het autoverkeer niet meer gehinderd door invoegende bussen. Ter hoogte van de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking. 
 
22 april t/m 7 juni 2013
In deze periode wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de N235 tussen het Schouw en Ilpendam. Het asfalt op de rijbaan, de busbaan en het naastliggende fietspad wordt vervangen.

Tijdens deze werkzaamheden zijn er overdag snelheidsbeperkingen en versmalde rijstroken. In de avond- en nachtperiode wordt de weg gedeeltelijk afgesloten en geldt er een omleiding. Die wordt ter plaatse aangegeven.
 
Nog voor de zomer
In het kader van het programma Bereikbaarheid Waterland worden nog voor deze zomer 2 andere maatregelen gerealiseerd, namelijk het verplaatsen van de pont bij het Schouw en de realisatie daarbij van 2 bushaltes. Hierover volgt later meer informatie. 
 
Meer informatie
www.bereikbaarheidwaterland.nl Follow MarkerNews on Twitter
 
Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via (  0800 - 0200 600 (gratis)
of mailen naar BereikbaarheidWaterland@noord-holland.nl.
 

Bron: Provincie Noord-Holland, donderdag 14 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina