naar Marker Nieuws indexpagina
Slordig Telstar (vrouwen) boekt ruime bekerwinst in Oldenzaal

F.C. Berghuizen - Telstar Vrouwen 0-9

Verslaggever Stefan Keijzers
In de achtste finale van de Beker won Telstar met 0-9 uit in Oldenzaal van Hoofdklasser FC Berghuizen. Een ruime overwinning die eigenlijk gezien de kansen van Telstar veel hoger had moeten zijn.

Onder prima weersomstandigheden werd er 20 minuten later afgetrapt dan gepland. Het arbitrale trio liet op zich wachten, mede ook doordat Scheidsrechter Mevr. Schaap, de wedstrijd wou beginnen in dezelfde kleuren als het tenue van de bezoekers. De thuisclub had alles prima geregeld, met een mooie opkomst met jeugdige speelsters van de club en een goeie 200 toeschouwers die gratis naar binnen mochten.

Het was Claudia van den Heiligenberg die de meeste indruk heeft achter gelaten in Oldenzaal. Het publiek was lovend over elke aanval die ze opzette. En elke keer als ze in balcontact was, mompelde het publiek, daar gaat ze weer. Met continue snelle rushes over de linkerkant van het veld bezorgde ze de verdedigsters van de thuisclub een zware middag. Maar Telstar ging enorm slordig om met de mogelijkheden die ze via Claudia kregen. Ze had zelf de 0-1 op het bord kunnen zetten met misschien dan wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een prachtige stift zeilde maar rakelings langs de verre kruising en keepster Ellie van Houten bleef verstijfd staan. Van Houten keepte overigens een prima wedstrijd voor de thuisclub.

Pas na 26 minuten wist Telstar op 0-1 te komen door Priscilla de Vos. De kersverse international nam later nog de 0-3 en 0-7 voor haar rekening. Claudia van den Heiligenberg en Lois Oudemast zorgden voor de andere 2 treffers in de 1e Helft. Ook Berghuizen kreeg nog een paar mogelijkheden, de Oldenzalers weerden zich kranig tegen Telstar.

In de 2e Helft maakte Telstar het karwei af. De ingebrachte Lavinia Poku was goed voor 3 doelpunten. De Vos en Van der Gragt scoorden de overige 2 treffers. Als Telstar een beetje zorgvuldiger was geweest hadden er zeker dubbele cijfers op het scorebord gestaan. Gelukkig voor Berghuizen was dit niet het geval.