naar Marker Nieuws indexpagina

Selectieactiviteiten Oranjevrouwen

Het Nederlands vrouwenelftal komt op 25 en 26 februari en 25 en 26 maart bijeen in Hoenderloo voor selectieactiviteiten.
 
Bondscoach Roger Reijners heeft de volgende speelsters opgeroepen:
 
Dyanne Bito (sc Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Kim Dolstra (sc Telstar), Danielle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Laura Du Ry (Ajax), Nangila van Eyck (SV Meppen), Stefanie van der Gragt (sc Telstar), Claudia van den Heiligenberg (SC Telstar), Jolijn Heuvels (PEC Zwolle), Maayke Heuver (FC Twente), Anouk Hogendijk (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Tessel Middag (Ajax), Marlous Pieëte (FC Twente), Chantal de Ridder (Ajax), Mirte Roelvink (FSV Gütersloh), Sylvia Smit (PEC Zwolle), Sherida Spitse (FC Twente), Leonne Stentler (Ajax), Paola van der Veen (ADO Den Haag), Sari van Veenendaal (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax), Priscilla de Vos (sc Telstar), Melissa van der Wiel (sc Telstar), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (sc Telstar).
*************************
Topaffiche Oranjevrouwen vs USA

 

 

 

 

usa.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

usa.gif

Bron: KNVB
De kick-off van het Nederlands vrouwenelftal richting het Europees kampioenschap start met een topinterland op eigen bodem. Oranje heeft Olympisch kampioen Verenigde Staten als oefenpartner gestrikt. Deze bijzondere interland vindt dinsdag 9 april plaats in het stadion van ADO Den Haag waar beide teams om 19.00 uur aan de aftrap staan. Kaarten zijn per direct verkrijgbaar in de vrije verkoop.
 
Voor elftallen, schoolklassen of vriendengroepen (minimaal tien personen) geldt een speciaal actietarief.
 
Het Amerikaanse team geldt al jaren als supermacht in het mondiale vrouwenvoetbal. Nadat het in 1991 het allereerste WK vrouwen won, reeg het team de successen aaneen met een nieuwe wereldtitel in 1999 en liefst vier Olympische titels waarvan de laatste afgelopen zomer in Londen werd behaald. Ook is de VS al vijf jaar onafgebroken de nummer één op de FIFA-ranking. Het nationale vrouwenteam van de VS speelde eenmaal eerder op Nederlandse bodem, in 1991. De overige vijf ontmoetingen vonden buiten de landsgrenzen plaats.
 
Bondscoach Roger Reijners is bijzonder verheugd over het komende treffen met de Verenigde Staten. ,,Een prachtig affiche, zowel voor ons team als voor de KNVB en alle voetballiefhebbers in het land. Sportief gezien zijn dit de wedstrijden die wij voor ogen hebben. De Verenigde Staten zijn – met Duitsland – al jaren de dominante grootmacht in het vrouwenvoetbal. Zij spelen op een niveau waar wij naar toe willen en alleen door ons veelvuldig met dit soort sterke landen te meten kunnen wij die stap maken. Bovendien, met het EK in het vooruitzicht is dit een uitstekende test, aangezien we daar ook diverse toplanden zullen treffen, waaronder Duitsland. Kortom, ik ben benieuwd hoe we ons presenteren tegen een opponent van het kaliber als de Verenigde Staten en hoop dat het stadion van ADO Den Haag helemaal volstroomt voor deze topinterland.’’
 
ING steunt Nederlands vrouwenelftal
Tjitske Benedictus, Manager Sponsoring ING Nederland: ,,We zijn als hoofdsponsor van de KNVB trots op het Nederlands vrouwenelftal dat deel gaat nemen aan het aankomende EK. Het vrouwenelftal kan op onze support rekenen. Ook gaan we de komende tijd investeren in activiteiten met betrekking tot vrouwenvoetbal. We willen als hoofdsponsor het Nederlandse voetbal verder helpen. Daarbij richten we ons niet alleen op de selectieteams van de KNVB. We willen kinderen met meer plezier laten voetballen en amateurclubs helpen gezond te blijven.’’
 
De komende maanden ligt de focus voor het Nederlands vrouwenelftal geheel op het EK dat van 10 tot en met 28 juli in Zweden wordt gehouden. Nederland, dat voor de tweede keer in de historie van de partij is op de eindronde, treft in de poulefase titelverdediger Duitsland, Noorwegen en IJsland.
 
Kaartverkoop
Nederland-Verenigde Staten
Dinsdag 9 april, 19.00 uur
ADO Den Haag Stadion, Den Haag

Kaarten voor Nederland-Verenigde Staten zijn per direct verkrijgbaar via de Primera-verkooppunten van TicketBox,
OnsOranje.nl en de administratie van ADO Den Haag. Het betreft vrije verkoop, dus er is geen clubkaart nodig. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 5,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 10,00. Voor groepen, zoals verenigingen, elftallen en scholen, geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt € 4,00 voor een kaartje. Het bestelformulier van deze groepenactie is binnenkort te vinden in de KNVB ticketshop (OnsOranje.nl) en op de website van ADO Den Haag. Wanneer de wedstrijd niet voortijdig is uitverkocht, zijn de stadionkassa’s op de wedstrijddag vanaf 17.30 uur geopend.
usa.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

usa.gif

 

 

 

 

Bron: Ons Oranje, woensdag 20 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina