naar Marker Nieuws indexpagina
Telstar Vrouwen dendert door: 'Prima resultaat, 5-0'
Kelly Zeeman scoort 1-0
Telstar Vrouwen - PEC Zwolle  5-0
Tekst: Maarten de Jong
Drie gespeeld, twaalf doelpunten voor en slechts eentje tegen. Dat het lekker gaat bij SC Telstar Vrouwen, wilden Claudia van den Heiligenberg en Dominique Bruinenberg na de 5-0 zege op PEC Zwolle Vrouwen zeker niet ontkennen. Qua punten dan. Er zit nog meer in het vat.
 
Direct nadat SC Telstar zich niet had gekwalificeerd voor de BeNeLeague A kregen de Witte Leeuwinnen het predicaat kampioenskandidaat mee. Best verklaarbaar, aangezien ze op het nippertje Ajax Vrouwen voor zich hadden moeten laten gaan. Tegen PEC Zwolle Vrouwen liet het team niet voor het eerst in de BeNeLeague B zien tot mooie dingen in staat te zijn. Vijf tegen nul, dat zijn cijfers die tellen.
 
“Daar ben ik ook heel erg blij mee natuurlijk”, reageerde middenveldster Bruinenberg na de wedstrijd tegenover Voetbal Centraal. “We hadden misschien wat vaker kunnen scoren, maar als je met 5-0 wint, moet je gewoon tevreden zijn. Minpuntje was dat we af en toe onrustig en slordig waren. Doordat we tweede ballen verloren, kon PEC Zwolle Vrouwen er een paar keer uitkomen. Gelukkig maakten ze die kansen die ze kregen niet af.”
SC Telstar Vrouwen toonde zich dankzij goals van – de ijzersterk spelende - Kelly Zeeman en Claudia van den Heiligenberg, Lavinia Poku, Priscilla de Vos en Dyanne Bito een stuk slagvaardiger. De maakster van de 2-0, Van den Heiligenberg, had er zin in tegen PEC Zwolle Vrouwen. Ze liet de rechtsback van de bezoeksters talloze malen haar hielen zien. “Al had ik wel wat meer ballen binnen mogen schieten”, merkte ze op. “Ik heb kansen genoeg gehad. Maar eigenlijk moeten we niet klagen met deze eindstand. Dit is een prima resultaat.”
 
Als Van den Heiligenberg, en zij niet alleen, nog beter met de kansen om was gesprongen, had er in plaats van 5-0 een nog veel grotere score op het bord gestaan. SC Telstar Vrouwen liep de verdedigsters van PEC Zwolle Vrouwen geregeld voorbij. Dankzij slordig balverlies konden ook de gasten af en toe gevaarlijk worden. “We moeten in het vervolg wat meer rust bewaren”, gaf Bruinenberg aan. “Als we dan ook nog vaker de tweede bal winnen, denk ik dat we het elke ploeg lastig kunnen maken.”
Nóg lastiger? “Zeker”, vond ook Van den Heiligenberg. “Aan al onze tot nu toe gespeelde wedstrijden valt wel iets aan te merken. Wij kunnen nog beter dan we tot nu toe hebben laten zien.” Misschien was het dan toch niet zo’n verkeerde gedachte SC Telstar Vrouwen te scharen tot de favorieten voor de winst van de BeNeLeague B. “We hebben de A-League niet gehaald, dus zijn als SC Telstar Vrouwen verplicht de titel te pakken”, vertelde Bruinenberg. “Dat moeten we onszelf als doel stellen.”
 
Opstelling Witte Leeuwinnen:
Shamir, Bito, Marees, Dolstra, vd Gragt, Oudemast, de Vos, vd Heiligenberg, Zeeman, Bruinenberg en Sundov.
 
 

Bron: Voetbal Centraal, zaterdag 23 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina