naar Marker Nieuws indexpagina
Gewapende overval op woning aan de Buurt 1 
 
Op Buurt 1 werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur een overval gepleegd in een woning.
 
Meerdere mannen drongen de woning binnen en namen onder dreiging van een vuurwapen diverse kostbaarheden mee. Vervolgens gingen zij er vandoor in een auto.
 
Bij controle van de auto’s die Marken uitreden, werd een voertuig gezien met inzittenden die voldeden aan het signalement. In het voertuig zaten meerdere personen en bij aantreffen van de buit van de overval werden deze personen aangehouden. Hierbij werden tevens vuurwapens aangetroffen. De verdachten werden ingesloten.
De politie onderzoekt deze woningoverval en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De bewoners zijn op eigen gelegenheid en onder begeleiding van de politie naar de eerste hulp van het Waterlandziekenhuis in Purmerend voor onderzoek.
Getuigenoproep
De politie onderzoekt deze woningoverval en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Heeft u rond het genoemde tijdstip iets verdachts gezien in de omgeving van de Buurt in Marken of heeft u andere informatie die de politie kan helpen deze zaak op te lossen, dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie op ( 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doen op ( 0800-7000.
 
     
 
Reactie van een iemand op Dichtbij.nl:
Rond 00.50 uur een aanhouding zien verrichten op "de Splitsing". Er stonden ongeveer vijf personenauto’s stil (waaronder ook toevallige voorbijgangers) en er waren zo’n vijf politie auto's bij aanwezig. Er werden mensen geboeid afgevoerd. Dit was op de rijbaan vanaf Broek in Waterland richting Amsterdam op de hoogte van het bushokje "de Splitsing". Dit is ongeveer 100 meter vanaf het grote Kruispunt.
 

Bron: Politie, zaterdag 23 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina