naar Marker Nieuws indexpagina
Unieke postzegels Marken gepresenteerd
Ronde kap staat centraal op postzegelvelletje
Elizabeth van Dijk, Luzette Wagenaar-Kroon en Erwin Römer op de Marker haven
Vandaag ontvingen burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon en Elizabeth van Dijk, op de haven van Marken, de eerste uitgave van een postzegelvel uit de serie ‘Mooi Nederland 2013’ met als onderwerp Marken. Ze kregen dit uitgereikt door Erwin Römer, retailmanager PostNL.
 
Op de postzegels zelf is het silhouet van een vrouwenhoofd afgebeeld. Verspreid over het vel staan korte teksten over de streekdracht van Marken en verder zijn er vier staande foto's afgebeeld, twee monochrome oudere foto's en twee recentere foto's in kleur. De foto's tonen van links naar rechts: een aanzicht van typisch Marker huizen, het Paard van Marken, de bemanning van de MK 63 in streekdracht in 1943, en een hedendaagse foto van een jonge vrouw, Elizabeth van Dijk,  in Markerdracht met de zogenaamde meisjesmuts, die na de Tweede Wereldoorlog ook steeds meer door volwassen vrouwen werd gedragen.
 
PostNL heeft elk jaar diverse nieuwe postzegel uitgiftes. Dit jaar heeft PostNL een serie genaamd ‘Mooi Nederland 2013’, welke in het teken staat van streekdrachten. Op 28 januari 2013 werd de serie geopend met ‘Staphorst & Bunschoten-Spakenburg’. Vandaag verscheen, behalve Marken, ook een postzegelvel over Walcheren. Op 20 mei 2013 volgen nog ‘Noordwest-Veluwe’ en een verzamelvel. De postzegelvelletjes kosten € 2,70 per vel van 5 zegels met een waardeaanduiding  ‘1 ‘.
 
De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij diverse winkeltjes op Marken (o.a. bij supermarkt DEEN) en bij de PostNL servicepunten in Ilpendam, Monnickendam, Broek in Waterland, Volendam en via www.postnl.nl/collectclub. De geldigheidstermijn is onbepaald.
 Link om de postzegels online te bestellen
Dit 'schilderijtje' bevat een postzegelvel over Marken Dit 'schilderijtje' bevat een postzegelvel over Marken
  Interview met Omroep PIM

Bron: PepProductions, maandag 25 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina