naar Marker Nieuws indexpagina
Burgemeester neemt Marker postzegel in ontvangst
Vanochtend heeft burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon een heel speciale postzegel in ontvangst genomen uit handen van de heer Erwin Römer van PostNL. Het betreft een postzegel met daarop het silhouet van een vrouwenhoofd met de hoofdbedekking van de Markervrouw: de ronde kap.

De postzegel is ontworpen in het kader van het thema Streekdracht en is onderdeel van de serie Mooi Nederland. Burgemeester Wagenaar-Kroon: "De klederdracht is één van de vele trekpleisters die Marken te bieden heeft. Met deze postzegel zetten we Marken niet alleen op kaart, maar kunnen we hem er nu ook letterlijk op plakken."

Op het postzegelvel prijken, naast de afbeelding van de hoofdbedekking, korte teksten over de streekdracht en diverse foto's van Marken. In de rechterhoek van het vel staat een foto van een jonge Markervrouw in klederdracht: Elizabeth van Dijk, die voor deze gelegenheid - uiteraard in klederdracht - ook naar de haven was gekomen om een exemplaar van de postzegels in ontvangst te nemen.

De postzegelvellen zijn in een oplage van 85.000 stuks gedrukt. Wilt u in het bezit komen van deze unieke postzegels? Ze zijn (zolang de voorraad strekt) te koop bij diverse PostNL servicepunten (onder andere bij supermarkt DEEN) in Waterland en Volendam.

Bron: Gemeente Waterland, maandag 25 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina