naar Marker Nieuws indexpagina

Oranjevrouwen zondag naar Cyprus

Het Nederlands vrouwenelftal neemt van 6 tot en met 13 maart deel aan het internationale toernooi om de Cyprus Women’s Cup. Bondscoach Roger Reijners heeft voor het twaalflandentoernooi een selectie van dertig speelsters samengesteld onder wie twee nieuwkomers: de sc Telstar-verdedigers Kim Dolstra en Stefanie van der Gragt.
 
Chantal de Ridder keert na meer dan een jaar blessureleed terug in de selectie, terwijl Reijners vanwege blessures geen beroep kan doen op Kirsten van de Ven en Nangila van Eyck. Oranje is ingedeeld in groep B en treft op het Zuid-Europese eiland in de poulefase achtereenvolgens Finland, Zwitserland en Canada.
 
Nederland start het toernooi woensdag 6 maart tegen Finland, dat net als Oranje komende zomer deelneemt aan het Europees kampioenschap. Twee dagen later, vrijdag 8 maart, is Zwitserland de tweede opponent. Nederland sluit de poulefase maandag 11 maart af tegen Canada dat vorig jaar de bronzen medaille veroverde op de Olympische Spelen van Londen. Woensdag 13 maart komen de OranjeLeeuwinnen voor het laatst in actie als de plaatsingswedstrijden op het programma staan.
 
De komende maanden ligt de focus voor het Nederlands vrouwenelftal geheel op het EK dat van 10 tot en met 28 juli in Zweden wordt gehouden. Oranje is voor de tweede keer in de historie van de partij op de eindronde. De eerstvolgende thuisinterland van de Oranjevrouwen is op dinsdag 9 april in Den Haag waar ze het opnemen tegen Olympisch kampioen Verenigde Staten.
 
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (sc Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Kim Dolstra (sc Telstar), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Laura Du Ry (Ajax), Loes Geurts (Vittsjö GIK), Stefanie van der Gragt (sc Telstar), Claudia van den Heiligenberg (sc Telstar), Jolijn Heuvels (PEC Zwolle), Maayke Heuver (FC Twente), Anouk Hoogendijk (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Manon Melis (LdB Malmö FC), Tessel Middag (Ajax), Marlous Pieëte (FC Twente), Chantal de Ridder (Ajax), Mirte Roelvink (FSV Gütersloh), Renée Slegers (Linköpings FC), Sylvia Smit (PEC Zwolle), Sherida Spitse (FC Twente), Leonne Stentler (Ajax), Sari van Veenendaal (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax), Priscilla de Vos (sc Telstar), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (sc Telstar).
 
Programma Cyprus Cup
woensdag 6 maart 2013, 17.30 uur*: Nederland - Finland (GSZ Stadium, Larnaca)
vrijdag 8 maart 2013, 14.30 uur*: Zwitserland - Nederland (GSP Stadium, Nicosia)
maandag 11 maart 2013, 17.30 uur*: Nederland - Canada (GSP Stadium, Nicosia)
woensdag 13 maart 2013: plaatsingswedstrijden
 
* Alle tijden zijn lokale tijden – op Cyprus is het één uur later dan in Nederland.
 
De Cyprus Women’s Cup is een internationaal toernooi voor nationale vrouwenteams en wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Het Nederlands vrouwenelftal heeft sinds de primeur in 2008 aan alle edities deelgenomen.
Link naar de toernooi website

Link naar Ronald Gringhuis website

Bron: Ons Oranje, donderdag 28 februari 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina