naar Marker Nieuws indexpagina
Telstar vrouwen boeken ruime overwinning op Utrecht
F.C. Utrecht - Telstar Vrouwen 0-5

Door Herman en Ellen Bonnes
De wedstrijd tussen deze ploegen in de eerste helft van de competitie waren zowel in IJmuiden als in Utrecht geëindigd in een gelijkspel, dat beloofde dus een spannend avondje.
Telstar staat ongeslagen aan kop in de B-league en na de eerste nederlaag van de vrouwen van Utrecht vorige week in en tegen Heerenveen kan de thuisploeg, om bij te blijven, zich geen puntenverlies permitteren.

Utrecht komt furieus uit de startblokken en krijgt al na 10 seconden een corner. Tessa Oudejans schiet in de beginfase nog net over en daarmee lijkt Utrecht het kruit verschoten te hebben. Al gauw neemt Telstar het heft in handen en krijgt controle over de wedstrijd. In vergelijking met de eerste competitiehelft is Telstar gegroeid en staat er een uitgebalanceerd (A-league waardig) team in het veld.

Tussen de 17e en 23e minuut wordt de wedstrijd beslist. Door balverlies op het middenveld kan Telstar tweemaal door een snelle combinatie een speler vrij krijgen voor Utrecht-keepster Denise van Luijn, respectievelijk Claudia van den Heiligenberg (17e minuut) en Priscilla de Vos (20e minuut), die wel raad weten met deze kansen en ronden beheerst af. De 0-3 valt in de 23e minuut na een diagonaal schot via de binnenkant van de paal door Dyanne Bito. De Utrecht vrouwen komen deze klap voor rust niet meer te boven en zijn blij met het rustsignaal.

Trainer Jurgen Schefczyk past twee wissels toe, Franca van de Kuilen en Pien Schlosser vervangen respectievelijk Rowena Blankenstijn en Sabine Verheul.

Utrecht begint de 2e helft strijdvaardig, werkt hard en speelt veel op de helft van Telstar. Franca van de Kuilen omspeelt in de 55e minuut de Telstar-keepster, raakt daarbij echter uit balans en mist dus de kans op de goal waaruit Utrecht nog een klein beetje hoop zou kunnen putten.
Omdat Utrecht achterin 1 op 1 gaat spelen is Telstar met hun snelle aanvallers bij de uitvallen erg gevaarlijk en krijgt nog diverse mogelijkheden de voorsprong te vergroten.
De 0-4 valt in de 77e minuut na een schot van Dyanne Bito, waarbij de keepster van FC Utrecht niet geheel vrij uit gaat. Het leed voor de Utrecht-vrouwen is nog niet geleden, in de 88e minuut scoort Lois Oudemast de 0-5. Een dikverdiende overwinning voor Telstar.

Statistiek
Opstelling FC Utrecht:
Denise van Luijn, Sabine Verheul (46e minuut: Pien Schlosser), Hélène Heemskerk, Joniek Bonnes, Myrthe Moorrees, Tula de Wit (70e minuut: Dominique van Wensveen),Simone van de Weerd, Tessa Oudejans, Kirsten Koopmans, Nadia van Beerschoten, Rowena Blankenstijn (46ee minuut: Franca van de Kuilen).

Wisselspeelsters:
Dominique van Wensveen, Pien Schlosser en Franca van de Kuilen.

Opstelling Telstar:
Mairav Shamir, Susanne Marees, Dyanne Bito (83e minuut: Sharon Kok), Kim Dolstra, Stefanie van de Gragt, Lois Oudemast, Priscilla de Vos, Claudia van den Heiligenberg (83e minuut: Lavina Poku), Kelly Zeeman, Dominique Bruinenberg, Kristina Sundov (79e minuut: Dominique Vugts).