naar Marker Nieuws indexpagina
'Basic politics' met Tweede Kamerlid Linda Voortman
Kennismaken met de lokale politiek op maandag 11 maart 2013 in Monnickendam
 
Over een jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Als voorbereiding daarop organiseert GroenLinks, onder de titel ‘Basic politics’, een informatieve avond over lokale politiek. Met Tweede Kamerlid Linda Voortman.
 
De gemeenteraad, het College van Burgemeester en Wethouders: het zegt veel mensen nauwelijks wat? Iedereen heeft een mening over hoe dingen geregeld zijn in de gemeente, maar lang niet iedereen weet wie wat doet en hoe je daarop invloed kunt uitoefenen?
 
Voor wie denkt ‘Hé, hoe zit dat nou precies in de lokale politiek?’ is er de informatieve avond ‘Basic politics’ op maandag 11 maart aanstaande om 20.00 uur. Deze wordt gehouden in sociaal-cultureel centrum 'De Bolder' aan ’t Spil in Monnickendam.
 
Tweede Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks is deze avond aanwezig om te vertellen over haar ervaringen in de (Groningse) gemeentepolitiek en de verschillen en overeenkomsten met de landelijke politiek in Den Haag.
 
De avond wordt georganiseerd door GroenLinks Waterland. Voorzitter Pascale Georgopoulou vertelt over de gemeentewet en over het functioneren van de gemeenteraad en het college. Fractievoorzitter Laura Bromet vertelt vervolgens hoe het in de praktijk gaat! Zowel leden van GroenLinks als niet leden zijn van harte welkom.
 
Meld je even aan  via    *  Laura Bromet 

Bron: Astrid van de Weijenberg (raadslid GroenLinks Waterland), zaterdag 2 maart 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina