naar Marker Nieuws indexpagina

Nieuwe plantenbakken fleuren Waterland op

 
In de gemeente Waterland worden de komende maanden op verschillende locaties plantenbakken geplaatst. In samenspraak  met de kernraden heeft het college besloten om zogenaamde ‘adoptieplantenbakken’ beschikbaar te stellen. Inwoners of bedrijven die een dergelijke bak aanvragen kunnen dan zelf het onderhoud verzorgen.
 
Onderhoud
Inwoners die belangstelling hebben voor het onderhouden van een plantenbak kunnen dit bij de gemeente melden of contact opnemen met hun kernraad. Vervolgens worden afspraken met de adoptant gemaakt. Die afspraken gaan dan vooral over verkeersveiligheid en de gewenste staat van onderhoud.
 
Groen en kleur
Wethouder Kools ziet een toegevoegde waarde in de adoptieplantenbakken. “Waterland is een prachtige gemeente en veel van onze inwoners voelen zich erg betrokken bij hun directe omgeving. Samen met de kernraden hebben we gesproken over het actief betrekken van onze inwoners bij het onderhoud van de openbare ruimte. We verplichten natuurlijk helemaal niets, mensen kunnen zelf bepalen of zij meedoen. We hebben geen onbeperkt aantal bakken, maar we kunnen Waterland zo toch wat groener maken”. 

Inmiddels hebben zich al enkele inwoners gemeld. De verwachting is dat de eerste plantenbakken in het voorjaar worden geplaatst.
 
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 5 maart 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina