naar Marker Nieuws indexpagina
Nederland (vrouwen) met nieuwe basis gelijk tegen Zwitserland
Kelly Zeeman speelt volledige tweede helft

Wedstrijdverslag
Vrijdagmiddag speelde het Nederlandse elftal op Cyprus tegen Zwitserland. Het was de 2e ronde in de poulefase van de Cyprus Cup 2013. Eerder speelde Nederland gelijk tegen Finland en verloor Zwitserland van Canada.
Bondscoach Roger Reijners liet een compleet nieuwe basiself beginnen; hij heeft immers een selectie van 28 speelsters mee! Stefanie van de Gragt maakt hiermee haar debuut in Oranje.
In de 1e helft was Nederland beter; het kwam al snel op 1-0 door Lieke Martens. Tegen de verhoudingen in scoorde Zwitserland de gelijkmaker. Nederland had een aantal kansen op een tweede goal maar dat lukte niet. De ploegen gingen met 1-1 de rust in. In de 2e helft zakte Nederland weg en kwam er geen verandering meer in de stand.
Nederland heeft nu 2x gelijk gespeeld; vandaag is nog de wedstrijd Canada - Finland. Maandag speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Canada.

Persbericht KNVB. Tweede gelijkspel Oranjevrouwen op Cyprus Cup
Het Nederlands vrouwenelftal heeft ook de tweede wedstrijd op de Cyprus Cup niet in winst kunnen omzetten. In Nicosia bleef het team van bondscoach Roger Reijners vrijdag tegen Zwitserland steken op een gelijkspel: 1-1. Lieke Martens zette Oranje al na elf minuten via een goed uitgespeelde aanval op voorsprong, maar halverwege de eerste helft de ploeg de gelijkmaker van Ramona Bachmann incasseren.
In vergelijking met de openingswedstrijd woensdag tegen Finland (1-1) koos bondscoach Reijners tegen Zwitserland voor een compleet ander basisteam. Onder anderen met sc Telstar-verdediger Stefanie van der Gragt die haar eerste interland speelde. Oranje begon wervelend met uitstekend positiespel en veel druk. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer van Martens die een combinatie met Chantal de Ridder – die na vijftien maanden blessureleed weer haar rentree in het elftal maakte - scherp afrondde.
Ruim tien minuten later had Tessel Middag de 2-0 op de schoen, maar haar schot spatte uiteen op de lat. Uit de tegenaanval scoorden de Zwitserse vrouwen de gelijkmaker. ,,Daarna werd de wedstrijd opener, met kansjes over en weer'', zag Reijners. Onder anderen Martens en Daniëlle van de Donk kregen nog een uitstekende mogelijkheid. In de tweede helft slaagde Oranje er niet meer in het niveau van voor de rust te bereiken. ,,Slordig en rommelig. Gewoon niet goed'', concludeerde Reijners. ,,We stopten er veel energie in, maar van goed voetbal was geen sprake meer. Jammer, want na een heel goed begin van de wedstrijd, zakten we uiteindelijk ver weg.''
De Cyprus Cup geldt voor Oranje als voorbereiding op het EK dat in juli in Zweden plaatsvindt. ,,We zijn hier met een grote groep, dus we kunnen veel speelsters aan het werk zien in wedstrijden op dit internationale niveau. Dat is precies waar we deze twaalf dagen voor gebruiken'', aldus Reijners. Maandag sluit Nederland de poulefase van de Cyprus Cup af tegen Canada, bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2012 en de huidige nummer zeven van de wereld. Daarna volgt op woensdag de plaatsingswedstrijd.

Scoreverloop
12e m. 1-0 Lieke Martens (mooie een-twee met Chantal de Ridder, door Martens afgerond)
24e m. 1-1 Ramona Bachmann (snelle tegenaanval)

Kaarten:
90e m. geel voor Chantal de Ridder

Opstelling Nederland
Doel: Angela Crist, achter: Stefanie van de Gragt, 3. Daphne Koster, 4. Leonne Stentler, 5. Siri Worm; verdedigende middenvelders: Anouk Dekker, Tessel Middag; aanvallende middenvelders: Sylvia Smit, Danielle van de Donk, Lieke Martens; spits: Chantal de Ridder.

Wisselspeelsters: Sari van Veenendaal, Dyanne Bito,
Kelly Zeeman, Maayke Heuver, Manon Melis.

NB. De selectie omvat 28 speelsters; de overige speelsters nemen deze wedstrijd plaats op de tribune. Omdat er in 8 dagen tijd 4 wedstrijden worden gespeeld, wordt veel gerouleerd.