naar Marker Nieuws indexpagina
Verlies Nederland (vrouwen) tegen Canada
Kelly Zeeman kreeg géén speeltijd deze wedstrijd

Het Nederlands elftal heeft opnieuw verloren van Canada. De wedstrijd Nederland - Canada werd gespeeld op Cyprus en was de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Cyprus Cup. Nederland speelde sterk tegen Canada. Het verzuimde om uit een strafschop op voorsprong te komen. Nederland kreeg meer kansen op een goal, maar dat lukte niet. Vlak voor rust werd balverlies Nederland fataal. Christine Sinclair scoorde voor Canada. In de 2e helft bleef Nederland op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef 0-1. Het was de 10de wedstrijd tussen beide landen. Canada won 7x en 3x werd het gelijk.
Canada speelt nu de finale van de Cyprus Cup a.s. woensdag tegen Engeland. Zwitserland, dat verrassend met 2-3 won van Finland, is 2e geworden in de groep en speelt woensdag tegen Nieuw-Zeeland om plaats 3. Nederland eindigde als 3 en speelt tegen de nummer 3 van de andere groep, Schotland, om plaats 5.

Opstelling Nederland
Doel: Loes Geurts; achter: Dyanne Bito, Daphne Koster, Mandy van den Berg, Claudia van den Heiligenberg; verdedigende middenvelders: Anouk Dekker, Sherida Spitse; aanvallende middenvelders: Marlous Pieete, Danielle van de Donk, Lieke Martens; spits: Manon Melis.

Wisselspeelsters: Sari van Veenendaal, Kim Dolstra, Siri Worm, Anouk Hoogendijk, Renee Slegers, Chantal de Ridder.

NB. De selectie omvat 28 speelsters; de overige speelsters nemen deze wedstrijd plaats op de tribune. Omdat er in 8 dagen tijd 4 wedstrijden worden gespeeld, wordt veel gerouleerd.

Bijzonderheden
* De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden oud KNVB-bondscoach Jan Zwartkruis.
* Lieke Martens mist in de 15e m. een strafschop. Canadese keepster redt in de rechterbenedenhoek. De strafschop was toegekend na een overtreding in de zestien op Marlous Pieete.